Diner/ Hoofdgerechten/ Oven recepten/ Ovengerechten/ Vega & Vegan/ Vlees, kip en gevogelte

Zuurkool ovenschotel met ananas

Een heerlijk klassieke combinatie van zuurkool en ananas! Deze ovenschotel kun je zowel met gehakt als vegetarisch gehakt maken en is kidsproof!

Klassieke combinatie van zuurkool en ananas

Deze twee zijn heerlijk samen en dat is algemeen bekend. Vaak wordt deze in een stamppot samen gegeten, maar in dit geval in een ovenschotel. De combinatie van de zure zuurkool en de zoete ananas is heerlijk en maakt de zuurkool lekker mild. De ovenschotel zou niet compleet zijn zonder een laagje geraspte kaas, die lekker in de oven smelt.

Een echt winters gerecht

Zuurkool is een echt winters ingrediënt. De witte kool wordt ingemaakt, zodat het de hele winter beschikbaar is. Natuurlijk kun je tegenwoordig de hele winter door zuurkool krijgen, omdat dit vacuum verpakt wordt. Maar dan nog, het blijft een winters ingrediënt.

Wil je meer inspiratie voor zuurkool recepten? Dit zijn nog twee van mijn lievelingsrecepten:

1. Romige prei en zuurkool met zalm

In dit recept liggen de moten zalm op een bedje van romige prei en zuurkool op smaak gemaakt met crème fraîche en mosterd. Serveer met knapperige, gebakken aardappeltjes. Een heerlijke manier om zuurkool te eten!

2. Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel

Dit is een recept voor een ovenschotel met zuurkool, prei en zoete aardappel schijfjes. Ook zoete aardappel is namelijk erg lekker met zuurkool. En ook de prei komt weer terug in de combinatie!


Zuurkool ovenschotel met ananas

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

500 gr aardappel
100 ml melk
200 gr ananas in blokjes
200 gr gehakt (of vegetarisch gehakt)
300 gr zuurkool
1 tl kerrie
50 gr geraspte kaas
Peper en zout naar smaak
boter om in te bakken

Benodigdheden:
Oven
Ovenschotel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen, was goed af, snijd in blokjes en kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Verhit boter in een pan en bak het gehakt of vegetarisch gehakt rul. Voeg na een paar minuten een theelepel kerrie toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens zuurkool en de blokjes ananas toe en verwarm mee.
  4. Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje. Giet de aardappelen af, voeg de melk toe en stamp tot een gladde aardappelpuree. Breng op smaak met zout.
  5. Voeg het gehakt, zuurkool en ananas in de ovenschaal. Voeg hier overheen de aardappelpuree, maak mooie lijnen erin en verdeel de geraspte kaas er overheen. Bak de ovenschotel af in ongeveer 20 minuten in de oven.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.