Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vis

Recept: Sushi burger met gerookte zalm en avocado

In dit recept wordt sushi als basis van deze ‘ burger’ gebruikt. De sushi burger is met zalm, avocado en wortel en ziet er tof uit!

Een sushi burger maken

Na maanden lang foto’s van Sushi Burgers te bewonderen, heb ik er eindelijk zelf eentje gemaakt! Het is helemaal niet moeilijk om te maken kwam ik achter en het resultaat is iets waar je gewoon erg blij van wordt. Dus, ik zou zeggen; waag je er gewoon eens aan!

Ik ben een echte sushi lover. De liefde is alleen maar sterker geworden na Japan, dus ik wil thuis ook meer aan de slag met sushi. Deze burger is een erg leuk begin, lekker spelen met eten, haha. Deze burger liet ik door vriendjelief opeten, hij vond het zéér geslaagd! Zelf vind ik het vooral mooi en maak ik er liever een Sushi Bowl van, haha. Het is namelijk nog wel een hap rijst. Maargoed, volgens Erik was het erg lekker, hij heeft hem helemaal opgegeten.

Sushi burger

Recept: Sushi burger met gerookte zalm en avocado

Hoeveelheid: 1 sushi burger
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

2 plakjes gerookte zalm
1 kleine wortel
een klein stukje komkommer
½ avocado
1 el yoghurt mayonaise
wasabi naar smaak
¼ vel nori
1 tl zwarte sesamzaadjes

Rijst
125 gr sushirijst
ongeveer 150 ml water
1 el rijstazijn
½ tl suiker
snuf zout

TIP: gebruik wat water om de burgers te vormen, dan plakt de rijst niet zo aan je handen.

Bereiding:

  1. Begin met het bereiden van de rijst. Houd de rijst en water hoeveelheden van de verpakking aan. Ik gebruikte ongeveer 150 ml water. Spoel eerst de rijst, voeg de rijst samen met het koude water en breng het zachtjes aan de kook. Wanneer het water opgenomen is, zet het vuur uit en laat de deksel op de pan.
  2. Neem een ander pannetje en voeg daarin de azijn, suiker en zout. Verwarm dit tot de suiker helemaal opgenomen is. Voeg dit nu samen met de rijst en meng voorzichtig, je wilt niet de rijst stukmaken.
  3. Snijd de wortel in blokjes, de komkommer in reepjes en de avocado in plakjes.
  4. Meng de mayonaise met wasabi.
  5. Wanneer de rijst afgekoeld is maak je de burgers. Zorg dat je handen wat nat zijn. Maak een onder- en bovendeel.
  6. Nu ga je hem beleggen, eerst een beetje wasabt-mayonaise op het onderdeel, dan de avocado plakjes, de zalm, komkommer reepjes en strooi wat wortel er over om het af te maken.
  7. Plaats nu de bovenkant er overheen en gebruik een reep nori om alles bij elkaar te houden. Als de nori niet lang genoeg is, kun je de repen gewoon aan elkaar vast maken met een beetje water. Maak het helemaal af met wat zwarte sesamzaadjes, want dat ziet er toch gezellig uit?!
  8. En dan smullen maar!

Jaimyskitchen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.