Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Travel: Japan in Food

Een week geleden kwamen we terug uit Japan. Het land van de Sushi, Ramen en Tempura. Zo kan ik nog wel even doorgaan met opnoemen van Japans eten. Mijn verwachtingen waren hoog, maar hoe was al het eten in Japan? Heb ik alles van mijn TO EAT-list gegeten? Dat ga ik jullie vandaag allemaal vertellen en ik vind het heerlijk om weer even terug te gaan naar al het geweldige eten in Japan. Oeps, heb ik toch al wat verklapt...

Ik zal deze blog volgens de TO EAT-list volgen, zoals ik deze vóór de vakantie gemaakt heb. Wie weet, komt er het één en ander bij..!

1. Sushi

Sushi Tsukiji Fish Market
Sushi Japan

Overduidelijke, volmondige en absolute JA! We hebben véél sushi gegeten en JA ik ben voortijd verpest. Nergens gaat sushi meer zo lekker zijn als in Japan. Ik ga nog een reisverhaal schrijven, maar ik kan jullie alvast vertellen dat alle sushi, overal heerlijk was, maar Tsukiji Fish Market echt de top van de top was!

2. Sashimi

Sashimi Japan Kyoto

Een nieuwe puntje op de lijst! De reden hiervoor is, omdat sashimi onwijs lekker is én niet alleen bij sushi restaurants geserveerd wordt. Het dient vaak als voorgerechtje of extra gang bij een diner en we hebben echt de lekkerste sashimi gehad! Oh, en ook wat mindere trouwens, die meest rechtse was namelijk inktvis sashimi en vonden wij beiden niet lekker.

3. Ramen, Udon & Soba

Ramen Tokyo

De grote favoriet was soba! Erik vond trouwens Udon het lekkerst! We hebben één keer Ramen gehad, de bovenstaande foto en dat was erg lekker. Op de een of andere manier hadden we niet de behoefte om nog eens voor Ramen te kiezen. Het Soba diner wat wij gehad hebben, was GEWELDIG!

Soba Noodles Cold

Dit zijn koude Soba noodles, mijn favoriet. Je krijgt er een dipsaus bij die je op smaak brengt met wasabi. Heerlijk!

Soba Noodles Hot

Warme Soba Noodle Soup

3. Tonkatsu & Katsudon


 

Katsudon, Tonkatsu

Dit hebben wij gegeten bij Curry House Coco en namen de kip versie. Het was een prima maaltijd, samen met dus de Tonkatsu, rijst en Japanse curry. Prima, maar niet blown away. We hebben dit dan ook niet nog eens gegeten. Maar kip en panko is wel écht een goede combi!

4. Onigiri

Onigiri

Oftewel 'driehoekjes' zoals wij ze noemden. Groot fan van deze driehoekjes nori gevuld met sushirijst en bijvoorbeeld tonijn, zalm of garnaal. Dat waren onze favorieten! Maar er waren ook vullingen zoals viseitjes en allerlei andere vullingen waar ik geen idee van had wat het was, haha! Kosten €1 en zijn perfect als goedkoop ontbijt of lunch.

5. Tamagoyaki

Sushi Tsukiji Fish Market

Wah, zo lekker! En dat terwijl ik het omelet wat bij de sushi geserveerd wordt in Nederland écht niet lekker vind; deze is heerijk! Zacht, fluweel, hartig maar ook lichtzoet. Echt onwijs lekker vond ik het. Dat vond ik echt een verrassing! Je ziet het trouwens op de achtergrond, sorry, ik heb geen betere foto.

6. Takoyaki


 

Takoyaki

Octopus poffertjes; hier keek ik onwijs naar uit! Zoveel over gelezen en gehoord, zachte balletjes met een klein tentakeltje octopus in het midden. Dus, eerste mogelijkheid in Osaka ging ik ervoor, maar helaas stelden deze mij teleur. Ik vind ze te zacht, een beetje flubberig en de smaak heeft mij ook niet echt overtuigd, wel fotogeniek zijn ze!

7. Okonomiyaki


 

Okonomiyaki

Jaaaa! Helemaal fan van deze hartige pannenkoekjes! We hebben deze in 3 varianten gehad in Kyoto, Osaka en in Hiroshima. Elke stad heeft zijn eigen versie en het is HEERLIJK! Dit is trouwens de 'klassieke' Osaka versie!

8. Kushikatsu

Nishiki Market Osaka

Jaaaa, lekker knoeien!
Ook dit hebben we in Osaka gegeten en is eigenlijk gewoon vis of groenten in panko en vervolgens gefrituurd. Panko is trouwens broodkruim! Best lekker, maar geen grootste favoriet.

9. Tempura

Tempura Tokyo food
Tempura Kyoto food

Yes, één van de lekkerste gerechten hoor. Tempura hebben we een aantal keer gegeten, soms als hele maaltijd soms als onderdeel van een diner bij sushi of soba. Wat écht heerlijk was is het Matcha zout wat we in Kyoto bij de tempura kregen, daar was ik helemaal wild van!

11. Unagi

Unagi Eel!
unagi

Oh my god, dit is ja ok, een top 3 dan, kiezen is té moeilijk namelijk. Maar de gegrilde paling met een sausje van soja en bruine suiker is gewoon echt één van de lekkerste dingen die je ooit zult proeven. Het is ook onwijs populair in Japan en eigenlijk kun je het in elke stad wel krijgen. De aller lekkerste was die in Miyajima!

Wagyu Beef

Hier moet ik op terug komen. Hebben we het nu wel al gegeten of niet? Dat vertel ik jullie in een ander artikel!

14. Baby Octopus

Baby Octopus
Baby Octopus

Osaka Market Treat! Deze octopussen hebben een kwarteleitje in hun hoofd en ik heb het gewoon gegeten! Klein beetje geforceerd door vriendinnetje Mathilde vanuit Frankrijk nog wel, maar I DID IT! Was het lekker? Nee.. de glazuur van het octopus was echt vies! Niet opgegeten dus..

15. Manja en Mochi

Mochi en Manja
Mochi ijs

Beide namen worden gebruikt als we het over deze snoepjes hebben. Lekker! Niet geweldig, maar een lekker snackje voor tussendoor of bij de thee is het absoluut. Oh trouwens, check de unit hier boven wat een mochi ijs coupe is. Behoorlijk lekker hoor!

16. Taiyaki

Taoyaki

Dit zijn een soort bladerdeeg hapjes in de vorm van een vis, mijne was gevuld met custard. De buitenkant is lekker knapperig en de binnenkant lekker zacht. Heerlijk! Jammer dat ik deze variant maar één keer tegen gekomen bent, want ik vond het echt lekker.

17. Matcha

Matcha ijs

Yes, ook het match ijsje heb ik gehad, maar daar daar is het niet bij gebleven. Matcha zout, Matcha latte, Matcha thee en Matcha Frappuccino! Ik ben fan!

Wat nog meer?

Gegrilde Oesters

Miyajima Oesters

Mijn god, deze gegrilde oesters waren onwijs lekker. Op het eilandje Miyajima werden ze voor je neus gegrild. Ze waren echt enorm lekker, alleen met een beetje citroen geserveerd.

Fish Cake

Fish Cakes

Fish Cake met kwarteleitjes. Dit is gemaakt van vis, was best lekker, maar ook weer niet de bom.

Hiroshima Okonomiyaki

Hiroshima Okonomiyaki

Hiroshima Okonomiyaki! Het verschil met de Osaka Okonomiyaki is dat deze met Soba noodles gemaakt zijn. Het kan trouwens ook met Udon noodles, dat is de versie hieronder. Erg lekker, maar extreem vullend. Ik had trouwens de versie met Soba noodles en oesters, damn!

Hiroshima Okonomiyaki

Fish Roe Pasta

Fish Roe Pasta

Dit is eigenlijk een simpele pasta met een romige saus met mini vis eitjes. Echt onwijs lekker en creamy, ik at het zelfs koud en het was nog lekker! Dit is echt een lelijke foto trouwens, hopelijk ziet het er niet onsmakelijk uit!

Seafood Pasta

Pasta

Pasta is onwijs lekker in Japan! Deze pasta was erg lekker met zeer verse zeevruchten zoals garnaaltjes, inktvis en schelpjes. Heerlijk!

Kyoto Okonomiyaki

Kyoto okonomiyaki

Woooohh, nóg een versie van Okonomiyaki? Yep, ook in Kyoto weer een andere versie! Deze keer gevouwen als een flensje, wat dunner deeg en gevuld met zeker 10 verschillende ingrediënten.

Zee-egel

Sushi Tsukiji Fish Market

Dit heb ik nu niet echt gepland om te eten, maar werd bij de Tsukiji Fish Market onder mijn neus geschoven. Ik vond deze sushi echt een beetje te groot! Too much, niet helemaal mijn ding.

Dat was het! jemig, wat een flinke lijst. Als je tot nu gelezen hebt: Wauw!

Hopelijk vonden jullie dit artikel leuk, ik heb enorm genoten van al het eten in Japan en kan wel concluderen dat dit één van de beste dingen van de hele vakantie is: eten!

 

Geïnteresseerd in Japan? Lees ook mijn andere blogs in deze serie 

Liefs Jaimy