Diner/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Parel couscous met mango en feta

Parel couscous met mango en feta www.jaimyskitchen.nl

Deze gezonde maaltijd salade van parel couscous is heerlijk fris. De mango blokjes zorgen voor heerlijk zoete smaak wat heerlijk bij de feta past.

Mango in een salade

Fruit in een salade vind ik onwijs lekker, omdat het echt voor een goede zoete tegenhanger zorgt in de salade. Mango is daarvoor een heerlijke fruitsoort die een gerecht lekker tropisch maakt! Het zoute van de feta past daar weer erg goed bij. Verder is deze salade goed gevuld met groenten als sperziebonen en cherrytomaatjes. De amandelen kunnen niet missen voor een heerlijke knapperige touch aan dit recept.

Andere fruitsoorten in een salade

Wil je lekker afwisselen met fruit in een salade?  Dat kan, want er zijn meerdere fruitsoorten erg geschikt. Zo zijn blauwe bessen, frambozen of rode bessen ook echt een aantal van mijn favorieten. Ook granaatappel pitjes is lekkere knapperige toevoeging in een salade. Voeg jij ook wel eens fruit toe aan salades? Ik ben erg benieuwd wat jouw favorieten zijn!

Parel couscous met mango en feta www.jaimyskitchen.nl
Parel couscous met mango, feta en sperziebonen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

170 gr parel couscous
200 gr sperziebonen
150 gr cherrytomaat
100 gr feta
1 mango
1 citroen
40 gr amandelen
5 gr peterselie
1 bouillonblokje
Peper en zout
1 el olijfolie

Bereiding:

  1. Was de sperziebonen en snijd de uiteinden van de boontjes af.
  2. Zet een pan met water en het bouillonblokje op het vuur. Kook de parelcouscous in ongeveer 10 minuten gaar en voeg de laatste 7 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel vervolgens af met koud water. Deze salade wordt namelijk koud gegeten.
  3. Halveer in de tussentijd de cherrytomaatjes, hak de peterselie fijn en snijd de mango in blokjes. Hak ook de amandelen grof.
  4. Voeg het sap van de citroen toe aan de parel couscous met sperziebonen en breng op smaak met een olijfolie, peper en zout.
  5. Voeg vervolgens ook de cherrytomaatjes, gehakte peterselie en amandelen toe. Meng goed en brokkel de feta over de maaltijd salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.