Diner/ Hapjes & Dips/ Vis/ Voorgerechten

Crostini met mosselen, tomaat en venkel

Crostini met mosselen www.jaimyskitchen.nl

Deze knapperige crostini hebben een topping van tomaat en venkel, en worden afgemaakt door gekookte mosselen. Een echt smaakbommetje!

Duurzame mosselen met MSC-keurmerk

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor mij. Fijn is daarom dat de mosselen uit dit recept afkomstig zijn uit duurzame visserij (te herkennen aan het MSC-keurmerk). Dit houdt in dat de mosselen volledig traceerbaar zijn vanaf de boot tot aan je bord. Daarnaast worden de mosselen uiteraard in Nederland – in de Oosterschelde en de Waddenzee – gekweekt. Dit wordt op een natuurlijke manier gedaan, zonder enig gebruik van chemicaliën, mest en antibiotica. Dit is uiteraard goed voor de zee. Bovendien is de CO2-voetafdruk van mosselen 6 keer zo laag als bijvoorbeeld bij garnalen of kip en 8 keer zo laag dan bij rundvlees!

Crostini met mosselen www.jaimyskitchen.nl
Mosselen zijn een gezonde keuze!

Mosselen bevatten sowieso weinig calorieën, namelijk 125 kcal per 100 gram en zijn eiwitrijk! Doordat mosselen eiwitrijk zijn, heb je al snel een verzadigd gevoel. De perfecte manier om zo een gerecht te balanceren. Daarnaast is het natuurlijk een bron van Omega 3. Met één maaltijd voorzie je jezelf van een week aan Omega 3 behoefte, hartstikke gezond! Genoeg redenen om wat vaker voor mosselen te kiezen.

Crostini met mosselen www.jaimyskitchen.nl
Crostini met mosselen, tomaat en venkel

Hoeveelheid: 12 hapjes
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

1 kg mosselen
2 tomaten
1 venkel
1 stokbrood
2 teentjes knoflook
1 witte ui of 1 sjalot
2 el witte wijnazijn
5 gr peterselie
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Bereid de mosselen volgens mijn mosseltips. Het bereiden van de mosselen duurt in totaal ongeveer 10 minuten. Voeg een laagje water toe in een pan en stoom de mosselen. Haal de mosselen vervolgens uit de schalen.
  3. Snijd het stokbrood in plakken en bak de plakjes stokbrood ongeveer in 4 minuten krokant.
  4. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in smalle plakjes en de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
  5. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg nu de venkel toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte wijnazijn toe en zet het vuur laag. Smoor de venkel nu zacht, ongeveer 10 minuten, maar voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Zet, als de venkel zacht is, het vuur uit, voeg de gehakte peterselie toe en meng goed.
  7. Beleg de krokante stokbroodjes met het tomaat & venkel mengsel en leg op elke crostino 2 tot 3 mosselen.

Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere mosselrecepten? Die vind je op mosselen.nl. Of bekijk hier de beelden van de #mosselchallenge terug.

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Mosselbureau.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.