BBQ/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: BBQ hotdogs met mango salsa

BBQ hotdogs www.jaimyskitchen.nl

Heerlijke hotdogs van de BBQ of uit de grillpan met een mango salsa. Dit is perfect voor een heerlijke zomer avond. De mango salsa is lekker spicy, maar dit kun je op je eigen smaak aanpassen. De worstjes zijn heerlijk in een broodje, maar ook zonder is dit een top-combi.

BBQ of GRILL?

Natuurlijk geeft de BBQ een extra lekker smokey smaakje, dus als je de BBQ aan kunt zetten; zeker doen. Misschien dat je dan wat meer op de BBQ gooit zoals deze lekkere kipburgers. In dat geval zou ik de broodjes weglaten en de worstjes met de salsa serveren. Geen BBQ aan? Dan kun je de worstjes ook in de grillpan maken.

Mango Salsa voor erbij

De mango salsa is lekker spicy door de rode peper, maar pas dit gerust naar eigen smaak aan. Ook jalapeño peper is een heerlijke combinatie. In dit recept gebruik ik peterselie, omdat ik dus geen koriander liefhebber ben, maar als je dit wel bent zou ik koriander in dit recept gebruiken.

Vega optie op de BBQ

Trouwens, de worstjes kun je ook met vega worstjes vervangen, alleen heb ik dit zelf nog nooit op de BBQ gemaakt. Ik weet ook niet zeker of de worstjes daarvoor geschikt zijn, maar ik denk het wel. Jammie, dit is echt een lekker recept en dit is dus voor iedereen geschikt.

BBQ hotdogs www.jaimyskitchen.nl
Recept: BBQ hotdogs met mango salsa

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

8 chipolata worstjes
4 zachte broodjes
1 mango
5 gr peterselie
0,5 – 1 rode peper
1 limoen

Bereiding:

  1. Snijd de mango in kleine blokjes, de rode peper fijn en hak de peterselie. Meng dit door elkaar met het sap van de limoen.
  2. Neem de broodjes en snijd deze bovenlangs door.
  3. Grill de worstjes op de BBQ of in de grillpan gaar.Serveer 2 worstjes per broodje en met een flinke eetlepel
  4. mango salsa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.