Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Vega & Vegan/ Vlees, kip en gevogelte

Andijvie stamppot met (vega) spekjes en kaas

Andijvie stamppot met kaasblokjes www.jaimyskitchen.nl

Andijvie stamppot is een heerlijke klassieker, maar in dit recept extra lekker. De stamppot wordt op smaak gebracht met mosterd, (vegetarische) spekjes en blokjes kaas.

Hollandse kost!

Een typisch Hollands gerecht: stamppot met andijvie. Andijvie is een heerlijke groente, die in mijn ogen het lekkerst is wanneer deze nog een beetje knapperig is in de stamppot. Deze andijvie stamppot heeft een Jaimy’s Kitchen twist! Spekjes zijn redelijk standaard in een stamppot, maar ook blokjes kaas erbij zijn onwijs lekker. Ook de walnoten zorgen voor een lekkere bite, onmisbaar als het het mij vraagt. Als laatste toevoeging wordt de stamppot op smaak gebracht met mosterd! Een heerlijke stamppot, een heerlijke Hollandse maaltijd.

Andijvie stamppot met kaasblokjes www.jaimyskitchen.nl
Andijvie stamppot met (vega) spekjes en kaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

600 gr aardappelen
400 gr andijvie
100 ml melk
1 klontje boter
1 flinke theelepel mosterd
125 gr spekjes (vegetarisch)
100 gr kaasblokjes
40 gr walnoten
peper en zout
Optioneel: boter of olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en was goed. Breng de aardappelen aan de kook in licht gezouten water en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
  2.  Voeg de spekjes in een pan, zonder boter of olie en bak de spekjes uit. Gebruik je vegetarische spekjes? Dan moet je deze wel in wat boter of olie bakken.
  3. Snijd in de tussentijd de andijvie in reepjes en was goed. Hak de walnoten grof.
  4. Giet de aardappelen af zodra deze gaar zijn. Voeg hierbij de melk, mosterd en breng verder op smaak met peper en zout. Stamp en voeg ook de andijvie toe aan de aardappelen. Stamp tot de andijvie een beetje slinkt.
  5. Serveer de andijvie stamppot met uitgebakken spekjes, gehakte walnoten en blokjes kaas. Indien je het lekker vind, kun je het vet waar je de spekjes in gebakken hebt door de stamppot heen mengen.

liefs jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.