Makkelijke Maandag/ Vega & Vegan

Makkelijke Maandag: Gevulde Portobello

Vanaf komen er nieuwe recepten online in het mom van ‘Makkelijke Maandag’. Oftewel een makkelijk recept om de week mee te beginnen. Iedereen kan het maken, dat weet ik helemaal zeker. Uiteraard doet het helemaal niets tekort aan de smaak! Waarom deze rubriek? Dat lees je onderstaand verder. Deze week heerlijke portobello’s, gevuld en uit de oven. Dit recept is vegetarisch en koolhydraat arm. Mis je een stukje vlees of vis? Voeg deze dan gewoon toe! Wil je een iets meer vullende maaltijd? Voeg dan wat gebakken (zoete) aardappel toe.

Regelmatig krijg ik te horen; je recepten zien er lekker uit! Maar ook krijg ik te horen; ‘Voor mij is het te moeilijk’ of ‘Ik heb niet alle kruiden in huis’. Vandaar dat ik op dit concept ben gekomen. Recepten die makkelijk zijn, zonder teveel ingewikkelde ingrediënten en die echt zeker weten ieder een kan maken.

Laten jullie mij weten wat jullie er van vinden?

Ingrediënten voor 2 personen: 

– 4 portobello’s
– 1 venkel
– 4 eetlepels gehakte zongedroogde tomaat
– 3 tenen knoflook
– 150 gram kastagne paddestoelen
– 1,5 eetlepel pijnboompitten
– geraspte Parmezaanse kaas
– peper&zout
– olijfolie
– optioneel: verse basilicum

Portobello 2

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Zodra deze warm is, voeg je wat olijfolie toe aan je ovenschaal en zet de portobello’s alvast 10 minuten in de oven. In de tussentijd maak je de vulling.
  2. Snij kleine blokjes van de venkel en bak deze in wat olijfolie. Het is belangrijk dat deze goed zacht wordt. Breng deze goed op smaak met wat peper en zout.
  3. Snij ook de zongedroogde tomaat en kastagne paddestoelen in kleine stukjes. De knoflook kun je ook fijn hakken. Dit kun je toevoegen aan de venkel, wanneer deze bijna gaar is.
  4. Als laatste voeg je de pijnboom pitten toe. Dit mengsel mag vervolgens in de portobello’s geschept worden. Voeg nog even wat geschaafde Parmezaanse kaas toe aan het geheel, zodat deze lekker kan smelten. Dit mag ongeveer nog eens 10 minuten in de oven.
  5. Om het gerechtje af te maken, kun je wat verse basilicum blaadjes toevoegen; het oog wilt ook wat!
  6. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply