Zoet

Recept: Caramel Bars

Hebben jullie soms ook zo’n enorme trek in zoetigheid?

Afgelopen vrijdag was het zover: ik had zin in iets zoets. Nu had ik ervoor kunnen kiezen om naar de supermarkt te rennen en het eerste pak koekjes dat op mijn pad kwam in mijn mandje te gooien, maar ik wilde écht iets lekkers. En dit wilde ik zelf maken!

Daar zat ik dan op vrijdagmiddag het internet af te struinen op zoek naar een lekker recept. Na een half uurtje zoeken was ik eruit: ik ga voor caramel bars! Het meeste had ik gelukkig in huis, dus na een korte stop bij de supermarkt kon het bakken beginnen.

Ingrediënten voor 12 langwerpige bars:

De bodem
– 100 gram lichtbruine basterdsuiker
– 135 gram bloem
– 125 gram gemolten boter

De vulling
– 75 gram boter
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 100 gram schenkstroop

De topping
– 200 gram pure chocolade

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. We beginnen met het maken van de bodem. Neem een pannetje en smelt 125 gram boter. Een alternatief is de boter in een kommetje ongeveer 30 seconden in de magnetron te zetten. Let op, het bakje wordt heet!
  3. Voeg de bloem en de basterdsuiker samen in een kom en meng dit door elkaar.
  4. Wanneer de boter gesmolten is, mag je deze geleidelijk toevoegen aan je bloem-basterdsuiker mengsel. Doe dit geleidelijk want je wilt een kruimelig deeg dat niet te nat is. De boter moet een geheel maken van de ingrediënten, zonder dat het te vettig wordt. Is je deeg te nat, dan krijg je geen lekkere kruimelige bodem.
  5. Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Maak het deeg glad met je vingers of een lepel.
  6. De bodem mag nu 17 tot 20 minuten in de oven staan. Laat het goed afkoelen en houd de oven aan op 180 graden.
  7. Terwijl de bodem afkoelt gaan we de vulling maken. Neem een steelpannetje en voeg de gecondenseerde melk, boter en schenkstroop samen.
  8. Dit mengsel laat je ongeveer 10 minuten op laag vuur indikken. Blijf regelmatig roeren!
  9. Na 10 minuten mag je het mengsel over de bodem verdelen en dit wederom 20 minuten op 180 graden in de oven afbakken. Hou de caramel goed in de gaten, deze mag niet te donker worden. We gaan voor goudbruin!
  10. Wanneer de bodem met caramelvulling kaar is laat je het geheel wederom goed afkoelen. Ik zet het zelf even kort in de koelkast.
  11. Ondertussen smelt je 200 gram pure chocolade au bain marie.
  12. Wanneer de chocolade gesmoten is, giet je deze over de caramel en laat je het geheel minimaal een uur in de koelkast opstijven.
  13. Na een uur zijn je mierzoete, maar verrukkelijke caramel bars klaar! Neem een kopje koffie erbij en geniet!

Veel bakplezier & smakelijk!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply