Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Risotto met venkel en citroen

Risotto venkel en citroen www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke basis risotto is lekker fris door de citroen en venkel. In een goede risotto hoort uiteraard Parmezaanse kaas!

Een heerlijke basis risotto

Risotto is natuurlijk een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken en het hoeft niet ingewikkeld te zijn met vele ingrediënten. Daarom is dit een simpele risotto die vooral veel frisheid heeft door de citroen en venkel. Een heerlijke combinatie die afgemaakt wordt door Parmezaanse kaas en peterselie. Perfect in simpelheid en daarom een van mijn favoriete risotto recepten. Deze variant is vegetarisch, maar je kunt bijvoorbeeld een stukje gepocheerde kip of een stukje kabeljauw toevoegen.

Risotto venkel en citroen www.jaimyskitchen.nl
Risotto met venkel en citroen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

450 gr venkel
1 kleine witte ui
2 teentjes knoflook
150 gr risotto rijst
500-600 ml bouillon
½ 
bouillon blokje
5 gr verse peterselie
50 gr Parmezaanse kaas
zwarte peper
1 citroen
1 klontje boter
optioneel: 100 ml witte wijn

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  2. Maak de bouillon met het water en het bouillonblokje.
  3. Verhit een pan en laat het klontje boter smelten. Bak vervolgens de uit tot deze licht glazig wordt. Voeg dan knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg hierbij de stukjes venkel en bak ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en roerbak ongeveer 2 minuten mee. Gebruik je witte wijn in de risotto? Voeg deze dan als eerste toe aan de risotto rijst. Voeg vervolgens ongeveer een derde van de bouillon toe. Laat dit inkoken tot de rijst de bouillon opgenomen heeft. Voeg dan een volgend deel bouillon toe en herhaal deze stappen tot de rijst alle bouillon opgenomen heeft.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de risotto. Halveer de citroen en verdeel de ene helft van de citroen in de risotto. Snijd plakjes van de ander helft. Voeg ook de gehakte peterselie toe en breng op smaak met zwarte peper.
  6. Serveer de overige plakjes citroen bij de risotto.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.