Arretjescake met een twist

Bereidingstijd: 30 min.

Personen: 8


Ingrediënten

  • 3 el cacaopoeder
  • 200 gr donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 gram pure chocolade
  • 175 gr boter
  • 1 tl kaneel
  • 20 marie koekjes
  • een snufje zout
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • kokend water
  • een handje vol cranberry's

Zo wilde ik graag een keertje arretjescake maken, maar dan wel nét even wat anders. Kijk je mee hoe ik mijn eigen arretjescake recept gemaakt heb?

Een lekker zoet recept voor arretjescake

Soms het ik echt een enorme craving naar zoetigheid. Dit komt niet vaak voor, maar wanneer het weer zover is, dan wil ik ook écht wat lekkers. Vaak moet er dan ook echt chocolade in verwerkt zijn, want welke vrouw houdt daar nu niet van? Zo wilde ik graag een keertje arretjescake maken, maar dan wel nét even wat anders. Kijk je mee hoe ik mijn eigen arretjescake recept gemaakt heb?

Bereiding

Stap 1

De avond van te voren zet je een grote kop Earl Grey, waar je de cranberry's een nachtje in laat wellen.

Stap 2

Klop de eieren tot ze luchtig zijn voeg hierbij de volgende ingrediënten: cacaopoeder, kaneel, een snufje zout en de basterdsuiker.

Stap 3

Smelt de boter en chocolade au bain marie. Wanneer dit helemaal gesmolten is kun je ook het ei mengsel toevoegen.

Stap 4

Breek de marie koekjes boven je arrestjescake in-de-maak. Als laatste kun je ook de cranberry's toevoegen en dit alles goed met elkaar mengen.

Stap 5

En that's it; nu mag je het in een vorm gieten, eventueel met wat bakpapier eromheen, en een nichtje in de koelkast op laten stijven.

Stap 6

Kopje koffie erbij en genieten maar!

zoet cake chocolade arretjescake tussendoortje cake & muffins
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media