Hoofdgerechten/ Pasta/ Vis

Recept: Pasta met knolselderij, garnalen en roomsaus

Pasta met garnalen en knolselderij www.jaimyskitchen.nl

Heerlijke recept voor een maaltijd met pasta. De gemarineerde garnalen zijn smaakvol en de knolselderij is echt onwijs lekker bij de pasta. Verder is het gerecht op smaak gemaakt met verse peterselie.

Bereiding van de knolselderij

Het allerlekkerst is om de knolselderij in de oven te bereiden. Hier staat al een recept van op mijn blog. Maar je kunt een halve knolselderij gewikkeld in aluminiumfolie met olie, peper en zout op 200 graden in 1 uur garen of een hele in ongeveer 2,5 uur. De knolselderij is dan heerlijk zacht en licht zoetig van smaak. Uiteraard kun je kruiden naar smaak toevoegen. Wil je voor een makkelijkere manier gaan? Snijd de knolselderij dan in blokjes en rooster deze in de oven, roerbak in de pan, stoom of kook tot de knolselderij gaar is!

Omtoveren in een vegan recept

Dat is mogelijk, laat dan de garnalen weg, maar voeg wel een beetje citroensap aan de pasta toe! Zelf gebruik ik graag haver room, dat is dan ook gewenst wanneer je het recept vegan wilt maken natuurlijk. Wil je dit niet? Dan kun je ook kookroom gebruiken in het recept. Either way; lekker!

Pasta met garnalen en knolselderij www.jaimyskitchen.nl
Recept: pasta met knolselderij, garnalen en roomsaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
200 gr pasta
250 gr knolselderij in blokjes (bereidde)
100 gr cherrytomaat
100-150 gr garnalen
1 el olijfolie
1 tl citroensap
een snuf Italiaanse kruiden

Saus:
200 ml room (ik gebruik haver room)
1 witte ui
7 gr peterselie
bouillon (1 tl of 0,5 tot 1 blokje)
zwarte peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Marineer de garnalen met olijfolie, citroensap en Italiaanse kruiden.
  3. Snipper het uitje, fruit deze aan en voeg vervolgens het bouillonpoeder samen met zwarte peper en de room toe. Laat even pruttelen en voeg dan ook de peterselie toe.
  4. Snijd kwartjes van de cherrytomaatjes en voeg deze bij de saus. Voeg hierbij de knolselderij, gekookte pasta en de garnalen met marinade. Meng goed en serveer de pasta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply