Nagerechten/ Zoet

Recept: Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas

Mini cheesecake met pepernoten bodem en topping www.jaimyskitchen.nl

Deze kleine cheesecakes zijn perfect voor Sinterklaas want ze zijn gemaakt met pepernoten voor extra veel speculaas smaak.

Sinterklaas hapjes met pepernoten

Alles wat mini is, is cute. Dat is mijn mening in ieder geval. Daarom maakte ik kleine cheesecakes in plaats van een grote. Simpele pepernoten zijn voor mij niet genoeg, het mag een beetje spannender. De boden van de lekkere taartjes wordt dus gemaakt van pepernoten en de topping is ook een pepernoten festijn, met heerlijke chocolade er overheen.

Sinterklaas cheesecake met pepernoten www.jaimyskitchen.nl
Recept: Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas

Hoeveelheid: 10 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten voorbereiden + 20-25 kooktijd + 3 uur afkoelen

Ingrediënten:

Vulling:
300 gr roomkaas
2 eieren
50 gr suiker
1 tl vanille aroma

Bodem:
100 gr pepernoten
30 gr boter, gesmolten

Toppings:
2 handjes pepernoten (de kruidnoten, de knapperige)
75 gr chocolade, gesmolten

Benodigdheden:
Keukenmachine of iets anders om fijn te malen
Mixer
Siliconen muffinvorm of papiertjes met een stevige muffinvorm
boter om de vormpjes in te vetten (indien je geen siliconen vorm gebruikt.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine of stamp de fijn op een plank, tussen een handdoel met een zwaar voorwerp.
  3. Smelt de boter en meng dit bij de verkruimelde pepernoten. Verdeel dit over 10 muffin vormpjes. bak alvast 10 minuten in de oven.
  4. Neem een kom en voeg hierin de roomkaas, eieren, suiker en vanille arom. Klop dit goed door tot er een dunner en luchtig mengsel ontstaat. Verdeel dit over de 10 bodems in de muffin vorm.
  5. Bak vervolgens in ongeveer 20 minuten af, of tot de vulling stijf is. Ze de oven uit en laat bij voorkeur een uurtje in de afkoelende oven staan. Zet de ovendeur op een kiertje.
  6. Zet vervolgens de cheesecakes op het aanrecht tot ze afgekoeld zijn en vervolgens in de koelkast en laat de cheesecakes verder opstijven.
  7. Smelt de chocolade au bain marie en leg een laagje over de bovenkant van de cheesecakes. Wanneer de chocolade nog warm is leg je de pepernoten erop en druk stevig aan. Verdeel de rest van de chocolade over de pepernoten heen. Zet kort terug in de koelkast op de chocolade op te laten stijven.

Recept: Mini pepernoten cheesecake voor Sinterklaas

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Patricia
    24 november 2018 at 09:53

    Hallo
    Het ziet er supergoed uit.
    Hoe haal jij ongeschonden de cakejes uit de vormpjes?

    • Reply
      Jaimy
      25 november 2018 at 14:24

      Door ze goed in te vetten!

      • Reply
        Jaimy
        25 november 2018 at 14:25

        Maar ik gebruikte siliconen vormpjes en daar is dat niet eens bij nodig!

  • Reply
    Nick
    4 december 2018 at 09:46

    Hoi,

    Ziet er lekker uit hoor!! Hoelang kun je zoiets bewaren? Als ik ze op donderdagavond maak, kan ik ze zaterdag nog eten, wanneer ik ze In de koelkast bewaar?

    Groetjes

    • Reply
      Jaimy
      4 december 2018 at 11:30

      Hi Nick,

      Dat kan zeker! Dit heb ik zelf ook gedaan.
      Je zou wel bijvoorbeeld het bovenste chocolade laagje en de pepernoten dan last minuten kunnen doen.
      Wil je toch alles al af maken, dat kan ook alleen ijn de pepernoten dan minder knapperig!

  • Reply
    Nick
    4 december 2018 at 23:40

    Super dankjewel!!

  • Reply
    Laura
    25 december 2018 at 09:59

    Hoelang moet het ongeveer in de oven als ik er 1 grote cheesecake van wil maken?

  • Reply
    Laura
    25 december 2018 at 10:01

    Hii
    Hoe lang moet het ongeveer in de oven als ik er 1 grote cheesecake van wil maken denk je?
    Dankje!

    • Reply
      Jaimy
      25 december 2018 at 10:06

      Hi Laura,

      Dat is heel erg afhankelijk van hoe groot je springvorm is en hoe dik de cheesecake laag. Ik zou zeggen 170 graden, ongeveer 50 minuten of tot je ziet dat de massa vast is en dan de oven uit, maar de cheesecake er nog een uurtje in laten staan met de deur op een kier. Belangrijk is dat je geen grote temperatuursverschillen krijgt, dan kan de cheesecake scheuren. En na dat uurtje in de afkoelende oven kan hij langzaam de koelkast indien voldoende afgekoeld 🙂
      Succes, smakelijk & fijne dagen!

      • Reply
        Laura
        25 december 2018 at 10:16

        Ahh super bedankt voor je snelle reactie! Jij ook hele fijne dagen! 🌲

  • Reply
    Christina
    29 november 2019 at 13:53

    Hoi,
    Welke roomkaas gebruik je? Van welk merk?

    • Reply
      Jaimy
      29 november 2019 at 14:57

      Dat zou niets uit mogen maken, maar ik vind de roomkaas van Philadelphia altijd erg lekker!

  • Reply
    Kees
    6 december 2019 at 14:47

    Hi! Hoelang moet de cheesecake in de koelkast nadat het in de oven is geweest en voordat het chocolade erop gaat? Dank!

    • Reply
      Jaimy
      6 december 2019 at 17:42

      Zodra de cheesecakes voldoende afgekoeld zijn, je kunt dan de cheesecakes met chocolade in de koelkast verder op laten stijven!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.