Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Galette met aardbeien

Galette met aardbeien

Bereidingstijd: 40 min.

Porties:


Ingrediënten

 • 300 gr aardbeien
 • 135 gr bloem
 • 80 gr roomboter + extra om in te vetten
 • 35 gr suiker
 • 2 el ijskoud water
 • 1 el gehakte amandelen
 • 1 tl citroen
 • zout

Keukenhulpjes

 • Quiche vorm 35x11cm
 • Oven met bakpapier
 • Deegroller

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Galette is een simpel en klassiek Frans recept voor een open taart. Het kan uit allerlei vullingen bestaan, maar in dit recept is de galette gevuld met aardbeien.

Wat is een galette?

Galette is een open Franse taart die zowel uit een zoete of een harige vulling kan bestaan. De taart heeft een omgevouwen rand en verder is de taart open. De taart mag er dus een beetje rommelig uitzien. Het deeg is makkelijk te maken en bestaat slechts uit bloem, boter, suiker en melk of water. Een zoete galette is heerlijk met een vulling van bijvoorbeeld perzik, pruimen, vijgen of uiteraard aardbeien. Een hartige galette is erg lekker met bijvoorbeeld pompoen, courgette, tomaat of aubergine. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. 

Wat is galette de rois?

Verwar het niet met de galette de rois, dit is een dichte taart die vaak geserveerd wordt met Driekoningen en een poppetje ergens in de taart verstopt heeft. De persoon die het stukje taart met het poppetje heeft, is die dag de koning. Galette de rois is meestal gevuld met frangipane. Ook erg lekker, kan ik uit eigen ervaring vertellen, doordat ik het heb mogen proeven van onze Franse vrienden!

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte. 

Stap 2

Gebruik het aanrecht of een bakmat om bloem, boter en suiker te mengen tot een kruimelig deeg. Voeg hierbij een snuf zout en een beetje ijskoud water. Je hebt maar een beetje nodig, tot je er een bal van kunt maken. Pak de bal in folie in en leg een half uurtje in de koelkast, zodat het deeg stevig is. Maak in deze tijd de vulling.

 

Stap 3

Was de aardbeien, snijd de kroontjes eraf en snijd aardbeien in plakjes. Voeg het citroensap toe en meng door elkaar.

Stap 4

Neem een vel bakpapier, voeg er een heel klein beetje bloem op en bebloem ook de deegroller. Rol het deeg uit in een ronde vorm en niet te dik. Vul het deeg met de plakjes aardbeien, zonder het eventuele vocht wat achtergebleven is. Vouw de rand nu over de vulling heen, zoals op de foto's. Til de galette aan het bakpapier op en leg op een bakplaat.

Stap 5

Besmeer de randen met een beetje roomboter. Hak de amandelen en verdeel de gehakte amandelen over de rand. Bak de galette af in ongeveer 25 minuten, maar houd het deeg goed in de gaten. Pas de baktijd eventueel aan jouw oven aan.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet zomer aardbeien dessert amandel lente tussendoortje bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴