Snacks/ Zoet

Recept: Brownie bliss balls

Chocolade fudge bliss balls www.jaimyskitchen.nl

Wat een heerlijk tussendoortje is dit! Een makkelijk recept dat je binnen no-time gemaakt hebt. Het zijn deze dadel balletjes met cacao en noten, een verantwoord tussendoortje.

Bliss balls

Eigenlijk hebben deze balletjes, die altijd gemaakt worden door dadels en noten te combineren, verschillende namen. Zo noem ik deze bliss balls, maar anderen noemen het bijvoorbeeld energy balls. Maakt ook niet uit, het zijn balletjes die echt perfect zijn als gezond tussendoortje. Ik noem deze gezond, omdat je precies weet wat erin zit, omdat je ze zelf maakt. Vergis je toch niet, dadels bevatten ook veel suikers en noten veel vetten. Houd het daarom bij 1 of 2 balletjes als tussendoortje.

De tussendoortjes bewaren

Het fijne aan deze snack is dus dat je ze écht snel gemaakt hebt en dat ze vrij lang houdbaar zijn. Je kunt de balletjes ongeveer een maand in de koelkast bewaren. Zelf bewaar ik ze ook met regelmaat in de viezer, dat gaat ook top. Dan kun je deze wel tot twee maanden bewaren, als ze niet al op zijn voor die tijd natuurlijk! De balletjes vind ik zelf wel het lekker als ze net uit de koelkast komen, dan hebben ze iets meer bite.

Chocolade fudge bliss balls www.jaimyskitchen.nl
Recept: Brownie bliss balls

Hoeveelheid: 20-25 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

175 gr dadels
125 gr cashewnoten
75 gr walnoten
25 gr cacao poeder
35 gr havermout
een snuf zout

OPTIONEEL: een beetje hazelnoot pasta(zoals pindakaas) of een hazelnoot in het midden van het balletje.

Bereiding:

  1. Voeg in een keukenmachine dadels, walnoten en cashewnoten en mix goed.
  2. Voeg na een paar minuten ook havermout, cacao poeder en een snuf zout toe. Mix alles tot een je een bal in de keukenmachine.
  3. Draai vervolgens ongeveer 20-25 balletjes van het deeg. Indien je het lekker vindt kun je in het midden van elk balletje een hazelnoot of hazelnoot pasta doen. Draai vervolgens het deeg van de brownie bliss balls hieromheen tot een mooi rondje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.