Hapjes & Dips/ Pasen/ Snacks/ Zoet

Recept: Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Appelflap hapjes met appel en abrikoos www.jaimyskitchen.nl

Deze appelflapjes hebben een twist! Niet alleen de vorm is een beetje anders, maar in deze hapjes zit niet alleen appel, maar ook abrikoos.

Appelflappen met appel, abrikoos en heerlijke kruiden

In deze flapjes kun je kruiden naar jouw smaak toevoegen. Kaneel is een heerlijk en klassieke combinatie bij appelflappen. Echter, ik kies voor chai tea mix. Dit is een kruidenmix van Green Gypsy Spices. In deze mix zit kaneel, gember, kardemom, peper en kruidnagel. Met de kruiden kun je dus een beetje spelen, maar kaneel is altijd goed!

Hartige variant van de flapjes

Mocht je nu ook -net als ik- erg van hartige hapjes houden, dan vind je misschien de bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge ook erg lekker. Die waren mijn inspiratie om vervolgens ook een zoete variant van de hapjes te maken.

Bladerdeeg hapjes met appel abrikoos en amandel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

1 appel (bij voorkeur goudreinette)
80 gr gedroogde abrikoos blokjes
1 el honing
1 tl chai tea mix of kaneel
6 plakjes bladerdeeg
1 ei
1 el geschaafde amandelen

Benodigheden:
bakpapier

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg hierbij de blokjes abrikoos, chai tea kruiden of kaneel en 1 eetlepel honing. Meng goed door. Klop het eitje.
  3. Neem nu de 6 plakjes bladerdeeg, verwijder het velletje plastic en leg op een vel bakpapier neer. Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg van de ene punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Vouw vervolgens in het midden dicht.
  4. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het geklopte ei.
  5. Bak de flapjes nu af in ongeveer 15 minuten, maar kijk even goed of het bladerdeeg gaar is. Pas indien nodig de tijd aan.
  6. Bak in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. En verdeel dit over de appelflapjes zodra deze uit de oven komen.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Paprika's gevuld met ei uit de oven! | Healthyfoodie
    15 april 2019 at 06:00

    […] maakte appelflapjes met appel en abrikoos, gevulde eieren met 3 verschillende vullingen en een gevuld Turks […]

  • Reply
    Lemon poppyseed pancakes • Gewoon Hanne
    16 april 2019 at 12:00

    […] Klik hier voor Jaimy’s appelflap hapjes […]

  • Reply
    7 x Paas recepten voor ontbijt, lunch of brunch
    17 april 2019 at 08:33

    […] granola cups met fruit en gevulde paprika’s met ei. Zelf maakte ik gevuld Turks brood,  appelflap hapjes met abrikoos en drie soorten gevulde […]

  • Leave a Reply