Bijgerechten/ Borrelhapjes & Dips/ Lunch/ Makkelijke Maandag/ Ontbijt/ Vega & Vegan

Tomaat-Paprika Tapenade

Soms wil je gewoon even uitpakken met je lunch of ontbijt. Een gebakken eitje vind ik echt een traktatie, niet iets voor elke dag of mijn mijn geval zelfs niet elke week. Daarom wilde ik er wat lekkers van maken met deze tomaten-paprika tapenade. De tapenade is ook enorm geschikt voor bij de borrel, met een stokbroodje. Echt onwijs lekker!

Deze tapenade is best pittig, maar dit kun je natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak. Het recept  s trouwens helemaal geschikt als je vegetarisch eet. Heb jij een veganistisch dieet? Vervang het ei dan voor gegrilde groenten, ook lekker!

Ingrediënten:

– 1 puntpaprika (ik gebruikte gele en rode)
– 20 cherrytomaatjes
– 1 sjalot of uitje
– 0,5 tot 1 rode peper
– basilicum
– peper
– zout
– een flinke scheut olijfolie

Voor erbij:
– 1 lianes flatbread of wrap
– 1 gebakken ei
– handje spinazie
– cherrytomaatjes
– peper en zout

Tomaten-paprika tapenade

Hoe maak je het?

  1. Snipper het uitje of sjalotje en fruit deze aan in een ruime scheut olijfolie.
  2. Snijd de puntpaprika in in kleine stukjes en de rode peper in ringetjes. Voeg deze aan het uitje toe. Laat dit nog even bakken op middelhoog vuur.
  3. In de tussentijd halveer je alle cherrytomaatjes en voeg deze toe aan het paprikamengsel. Laat dit nu op laag vuur minstens 15 minuten pruttelen.
  4. Breng op smaak met peper zout en basilicum.
  5. Wil je er een ontbijtje van maken? Serveer het dan met flatbread of een wrap met spinazie, ei en tomaatjes.

afsluiting-jaimy-1

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply