Lunch/ Ontbijt/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Matcha Smoothie Bowl

De Matcha week wordt afgetrapt met een heerlijk frisse Smoothie Bowl, heerlijke fruitige smoothie met verse toppings. Dit ontbijt is geweldig voor in het weekend, maar is ook zeker geschikt in de vroege morgen, voordat je naar werk moet. Veel tijd kost het namelijk niet, maar je hebt wel een gezonde start van de week. Kijk je mee?

Natuurlijk zijn er verschillende combinaties mogelijk bij het maken van een smoothie bowl, maar dit is mijn favoriet. Echter, Mango of spinazie is ook een heerlijke combinatie. Ik kan aan raden om in deze bowl in ieder geval wat groenten te verstoppen, zo maak je het toch weer een beetje gezonder én krijg je wat extra groenten binnen.

Matcha Smoothie Bowl

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 10 minuten

Ingredients

  • 300 gr ananas in blokjes
  • 150 gr bevroren bananen
  • 50 gr boerenkool (evt. bevroren)
  • 200 ml Alpro kokos drink
  • 2 tl Matcha poeder
  • verse frambozen
  • Kokos flakes
  • geschaafde amandelen

Instructions

1

Voeg alle ingrediënten voor de smoothie in de blender en blend dit goed tot je een egaal mengsel hebt.

2

De smoothie mag niet te dun zijn, dan blijven de ingrediënten er niet mooi op liggen. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van de kokos melk.

3

Schenk de smoothie in een kom en maak de smoothie af met de toppings naar keuze.

4

Smakelijk eten!

Notes

TIP: Een beetje granola is ook erg lekker in de smoothie bowl.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Januari Diary #2017 | Jaimy's Kitchen
    1 februari 2017 at 16:03

    […] Budapest ging. Ze kwam gezellig om mij gezelschap te houden en maakte een foto van ons heerlijke Matcha ontbijtje, het recept staat online […]

  • Leave a Reply