Deze Thaise groene curry is lekker pittig en gevuld met allerlei lekkere groenten. Heerlijk met een beetje jasmijn rijst erbij en je hebt een heerlijke Aziatische maaltijd.
Thaise groene curry
Ik gebruikte een maaltijd kit van Blue Elephant, namelijk de Thaise groene curry. In deze kit zit 35 gram groene currypasta, kokosnoot crème poeder, gedroogde groene kruiden en 7 ml vissaus (let op, dit is niet vegetarisch!). Deze ingrediënten kun je natuurlijk ook zelf toevoegen. In dat geval kun je ook een blikje kokosmelk van 300 ml gebruiken. De groene kruiden zijn kaffir lime en basilicum, deze kun je optioneel ook vervangen, maar ook zonder is de curry erg lekker!
Varianten voor de groene curry
In deze curry zitten vooral veel groenten. Mega lekker, daar ben ik gek op. Ik kreeg een venkel van mijn schoonvader en de paprika moest op. Aangezien ik zoveel groenten in huis had, liet ik de tofu achterwege, maar dat is ook ontzettend lekker in een groene curry. Voor degenen die van vlees houden zou ik aanraden op 1 kipfilet toe te voegen voor twee porties. Deze kun je dan mee stoven in de groene curry, zodat deze lekker zacht wordt.

Recept: Vegetarische Thaise groene curry
Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
1 venkel
1 rode ui
2 rode punt paprika’s
½ limoen
1 tl suiker
250 gr sugarsnaps
1 x maaltijd kit Thaise groene curry van Blue Elephant
120 gr jasmijn rijst
zout
olie om in te bakken
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
- Snijd de venkel en ui in dunne reepjes, de paprika in ringen en haal de uiteinden van de peultjes.
- Voeg water bij het kokosmelk poeder. Ik voegde echt 400 ml toe, omdat ik een soepje wilde. Sla deze stap over indien je kokosmelk gebruikt.
- Vethit 1 eetlepel olie in de een pan en bak als eerste de venkel hierin voor ongeveer 3 minuten. Voeg eerst de groene currypasta toe en roerbak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het kokosnoot water toe, de kruiden en vissaus. Voeg ook een theelepel suiker en een beetje zout toe.
- Voeg hierbij de paprika, ui en sugarsnaps en verwarm 5-10 minuten door.
- Snijd partjes van de limoen. Serveer de groene curry met de jasmijnrijst en partjes limoen.
4 Comments
Solveig
14 september 2019 at 17:11Vissaus is niet vegetarisch…
Jaimy
14 september 2019 at 17:40Je hebt helemaal gelijk. Dit ga ik eventjes bijwerken! Dankjewel voor je opmerking 🙂
Linda
20 november 2020 at 17:36Wat moet ik met de rode ui doen?
Jaimy
21 november 2020 at 13:15In reepjes snijden en bij de curry!