Aziatisch/ Lunch/ Ontbijt/ Snacks/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Tropische kokos rijstpudding met vers fruit

Kokos rijst pudding met tropisch fruit www.jaimyskitchen.nl

Dit Vietnamees recept voor sticky rijstpudding is onwijs lekker zoet en een heerlijk ontbijt, snack of lunch. Voeg lekker veel fruit toe voor een tropische twist en dan is dit een ware treat!

Vietnamese rijstpudding van kleefrijst

Dit gerechtje at ik in een Vietnamees tentje in Praag. Dat was zo onwijs lekker dat ik daarna een oproepje op mijn instagram plaatste of iemand het recept had. Dat was het geval! Yes, ik ben het meteen thuis gaan maken en ik ben er echt gek op. Onwijs fijn on ineens een stuk of 4-6 porties te maken, dan heb je meteen lekker ontbijt in huis voor meerdere dagen. Lekker efficiënt dus!

Vers fruit

Het is heerlijk om met vers fruit te variëren als topping, maar wat echt niet kan missen is de passievrucht, vind ik. Deze geeft een heerlijke friszure tegenhanger aan de zoete rijstpudding. Onwijs lekker. Banaan is ook heerlijk erbij. Verder is ook ananas, papaya en mango lekker. Mijn variant heeft groene appel, kaki, banaan en passievrucht. Ook voeg ik wat kokos vlokken toe en chiazaad.

Kokos rijst pudding met tropisch fruit www.jaimyskitchen.nl
Recept: Tropische kokos rijstpudding met vers fruit

Hoeveelheid: 4-5 porties
Bereidingstijd: 20 minuten + optioneel rijst weken 12 uur

Ingrediënten:
150 gr kleefrijst (ketan) of dessertrijst
40 gr suiker
1,5 el limoensap
2 el kokosrasp
300 ml kokosmelk
100 ml water
een snuf zout

Toppings:
vers fruit
chiazaad
kokosvlokken

Bereiding:

  1. Laat de rijst eerst 12 uur weken. Indien je dessertrijst gebruikt, is dat niet nodig.
  2. Kook de rijst in water en kokosmelk. Voeg ook de suiker en een snuf zout toe. Zorg dat de rijst een goede centimeter onder het water staat. Wanneer al het vocht door de rijst opgenomen is, is het klaar. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.
  3. Wanneer de rijst gaar is voeg je ook limoensap en kokosrasp toe. Roer goed door.
  4. Verdeel de rijst over de porties en verdeel de toppings er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply