Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees en gevogelte

Recept: Italiaanse Panzanella

Koken met restjes, altijd handig wanneer je geen zin hebt om naar de winkel te gaan of even op een budget leeft. Samen met vriendinnetje Mathilde ging ik koken, maar we wilden eigenlijk geen boodschappen doen. Na een inspectie van onze beide koelkasten, vriezers en voorraadkasten, bedacht ik dat wij panzanella moesten maken. Deze heerlijke Italiaanse broodsalade is perfect voor warme dagen en de smaak is heerlijk intens.

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 chipolata worstjes
– 2 geroosterde paprika’s
– 5/6 tomaten
– 1 rode ui
– verse basilicum (essentieel!)
– een half oud ciabattabrood of stokbrood
– gemengde olijven
– kappertjes
– veldsla
– italiaanse kruiden
– balsamico azijn
– olijfolie
– peper en zout

Tip: rode wijn azijn is ook een erg lekkere vervanger voor balsamico azijn. Dit gerecht is heel makkelijk vegetarisch te maken, laat dan de chipolata weg.

Hoe maak je het?

  1. Het brood moet goed knapperig zijn, dus mocht het nodig zijn; bak het brood dan nog even kort in een pan of in de oven.
  2. Snij de rode ui in ringetjes, de tomaten in blokjes en de geroosterde paprika in kleine reepjes.
  3. Scheur de blaadjes basilicum en voeg het toe aan de andere groenten en het brood. Als laatste voeg je hier de olijven en kappertjes aan toe.
  4. Nu maak je de dressing, die bestaat uit olijfolie, balsamico azijn en wat peper en zout. Ik doe dit altijd op gevoel, maar ben wel voorzichtig met de balsamico, deze is erg sterk van smaak.
  5. Meng alle groenten goed, samen met het brood en de dressing. Dit moet minimaal 15 minuten staan, zodat de smaken goed in elkaar trekken.
  6. In de tussentijd bak je het worstvlees samen met wat italiaanse kruiden. Ik knijp zelf altijd het worstvlees uit de worstjes, maar je zou de worstjes ook in stukjes kunnen snijden.
  7. Dien het bord op met eerst een bedje van veldsla, daarop de panzanella en dan de stukjes worst.
  8. Smakelijk!

Italiaanse Panzanella met worst, tomaat, geroosterde paprika, basilicum, rode ui, ciabatta, rode wijn azijn, kappetjes, olijven

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply