Diner/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Italiaanse Panzanella (broodsalade)

Deze Italiaanse broodsalade is een klassieker in Italië, een salade met onder andere ciabatta brood, tomaten en basilicum. Er zijn verschillende varianten mogelijk en in dit recept heb ik chipolata worstjes toegevoegd.

Een maaltijd perfect voor het opmaken van restjes

Koken met restjes is altijd handig wanneer je geen zin hebt om naar de winkel te gaan of op een budget leeft. Samen met  een vriendin ging ik koken, maar we wilden eigenlijk geen boodschappen doen. Na een inspectie van onze beide koelkasten, vriezers en voorraadkasten, bedacht ik dat wij panzanella moesten maken. Deze heerlijke Italiaanse broodsalade is perfect voor warme dagen en de smaak is heerlijk intens.

Italiaanse Panzanella met worst, tomaat, geroosterde paprika, basilicum, rode ui, ciabatta, rode wijn azijn, kappetjes, olijven
Recept: Italiaanse Panzanella (broodsalade)

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

2 chipolata worstjes
2 geroosterde paprika’s
5-6 tomaten
1 rode ui
verse basilicum
een half oud ciabattabrood of stokbrood
100 gr gemengde olijven
1 el kappertjes
50 gr veldsla
1 tl Italiaanse kruiden

Dressing:
2 el balsamico azijn
2 el olijfolie
peper en zout

Tip: rode wijn azijn is ook een erg lekkere vervanger voor balsamico azijn. Dit gerecht is heel makkelijk vegetarisch te maken, laat dan de chipolata weg.

Bereiding:

  1. Het brood moet goed knapperig zijn, dus mocht het nodig zijn; bak het brood dan nog even kort in een pan of in de oven. Scheur dan het brood in stukjes.
  2. Snijd de rode ui in ringetjes, de tomaten in blokjes en de geroosterde paprika in kleine reepjes. Scheur de blaadjes basilicum en voeg het toe aan de andere groenten en de brood stukjes. Voeg als laatste de olijven en kappertjes er aan toe.
  3. Nu maak je de dressing. Pas eventueel aan naar smaak.
  4. Meng alle groenten goed, samen met het brood en de dressing. Dit moet minimaal 15 minuten staan, zodat de smaken goed in elkaar trekken.
  5. In de tussentijd bak je het worstvlees samen met wat italiaanse kruiden. Ik knijp zelf altijd het worstvlees uit de worstjes, maar je zou de worstjes ook in stukjes kunnen snijden.
  6. Dien het bord op met eerst een bedje van veldsla, daarop de panzanella en dan de stukjes worst.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.