Hoofdgerechten/ Vlees en gevogelte

Recept: Tortilla Pizza in 3 varianten

Wellicht heb je dit al eens voorbij zien komen: wrap pizza’s. Een pizza gemaakt van een tortilla. Het is een gezondere versie van de standaard pizza, helemaal wanneer je zelf de tortilla’s maakt. Let wel op, het is een gezondere versie, maar dit betekent niet dat het ontzettend gezond is. Het is snel te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Hieronder mijn drie favoriete variaties!

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

Pizza Parmaham
– 1 tortilla
– passata
– mozzarella
– geraspte kaas
– pijnboompitjes
– verse basilicum
– Italiaanse kruiden

DSC_0635

Pizza Salami
– 1 tortilla
-passata
– 3 plakjes salami
– geraspte kaas
– mozzarella
– 2 kleuren paprika
– rode ui
– Italiaanse kruiden

DSC_0639

Pizza Vegeratisch
– 1 tortilla
-passata
– geraspte kaas
– mozzarella
– paprika
– rode ui
– verse basilicum
– Italiaanse kruiden

Wrap Pizza met Mozarella

Hoe maak je het?

  1. Begin met het op smaak maken van de passata. Voeg wat peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Je kunt eventueel ook wat knoflook toevoegen als je dat lekker vindt.
  2. Snij de paprika in reepjes, de rode ui in ringetjes en de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Begin nu met een laagje passata, maar hou een klein beetje afstand van de randjes. Voeg wat geraspte kaas toe en nu kun je de tortilla beleggen met ingrediënten naar keuze. De basilicum blaadjes gaan niet mee de oven in.
  4. Wanneer je de tortilla belegd hebt, kan deze voor 10 minuten op 180 tot 200 graden de oven in! Even goed in de gaten houden tussendoor, maar als de salade voldoende gesmolten is en de rand een beetje knapperig is je pizza klaar.
  5. Mocht je het lekker vinden: je kunt de tortilla oprollen zodat je een wrap hebt.
  6. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply