Kerstrecepten/ Lunch/ Ontbijt/ Vega & Vegan

Recept: Croissant wentelteefjes uit de oven

Recept croissant wentelteefjes recept www.jaimyskitchen.nl

Deze wentelteefjes met rood fruit worden in de oven gemaakt en het wordt met mini croissants gemaakt! Een heerlijke twist op het klassieke recept voor wentelteefjes.

Wentelteefjes uit de oven

Eigenlijk wilde ik dit een croissant casserole noemen, maar ik dacht toch dat de naam van wentelteefjes uit de oven duidelijker was, haha! De bereiding van de wentelteefjes is dus in de oven. Lekker handig, want die doet al het werk voor je. Je kunt zelfs de ovenschaal de avond van tevoren klaar maken en in de ochtend in de oven zetten. Bak de wentelteefjes dan wellicht net even iets langer.

Wissel af met het fruit

In dit recept gebruik ik verse frambozen en blauwe bessen, maar je kunt ook diepvries fruit gebruiken. Zo is bijvoorbeeld gemengd rood fruit ook erg lekker. Toch kun je lekker afwisselen met het fruit. Zo kunnen mango blokjes of stukjes perzik erg lekker zijn. Dit recept kun je ook met peer en rozijnen maken. Wees lekker creatief met de ingrediënten die je kiest en wissel af!

Recept croissant wentelteefjes recept www.jaimyskitchen.nl
Recept: Croissant wentelteefjes uit de oven

Hoeveelheid: 3-4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

100 gr blauwe bessen
70 gr frambozen
8 mini croissants
120 ml melk (eventueel plantaardig)
4 eieren
1 tl suiker
1 tl vanille extract
een snuf kaneel
poedersuiker

Benodigdheden:
een ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Breek de eieren in een kom en meng met de melk. Klop dit goed door met een garde. Breng dit op smaak met suiker, vanille extract en kaneel.
  3. Voeg de frambozen en blauwe bessen toe aan het ei-mengsel.
  4. Snijd de mini croissants van boven, in het midden in en voeg deze toe in een ovenschaal. Giet hierover het eimengsel met het fruit.
  5. Bak de croissant wentelteefjes nu af in ongeveer 15 minuten, maar check of het ei goed gaar is.
  6. Maak af met een beetje poedersuiker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.