Bijgerechten/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan/ Zoet

Kerst Recept: Stoofpeertjes met Portsaus

Deze stoofpeertjes zijn echt hemels! Ik ben erg echt gek op; de kleur is mooi, de smaak is intens en het is makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is tijd. De peertjes zijn veelzijdig te gebruiken. Ze zijn ontzettend lekker als bijgerecht, bijvoorbeeld bij mijn konijn recept of een ander winters/kerst recept. Maar ook als dessert zijn de peertjes heerlijk. De saus kan worden ingekookt tot een siroop die je samen met de stoofpeertjes en een lekkere bol kaneelijs serveert. Opties voldoende, maar eerst die lekkere peertjes maken!

Ingrediënten voor ongeveer 10 stoofpeertjes:

– 10 stuks Gieser Wildeman peertjes
– 200 ml rode Port
– 150 ml zwarte bessensap
– 2 kaneelstokjes
– 2 kruidnagels
– water
– 1 tot 2 eetlepels allesbinder of maïzena.
– 2 eetlepels witte suiker

Stoofpeertjes 2

Hoe maak je het?

  1. Schil de peertjes, maar laat het steeltje zitten.
  2. Leg de peertjes nu in een diep pannetje, zodat ze dalijk onder kunnen staan.
  3. Voeg hier nu de overige ingrediënten behalve de maïzena of allesbinder en het water aan het pannetje toe.
  4. Het is de bedoeling dat de peertjes onder staan, dus het water gebruik je alleen om het pannetje eventueel verder te vullen.
  5. En nu heb je dus de tijd nodig… De peertjes zullen ongeveer 2 tot 3 uur op een zacht vuurtje moeten stoven, dan zijn ze helemaal zacht, rood en smaakvol.
  6. Wanneer de peertjes helemaal klaar zijn, haal je ze even uit het pannetje om de vloeistof tot een siroop te koken. Dit doe je dus door het vuur wat hoger te zetten en een beetje allesbinder toe te voegen en het goed door te laten pruttelen. Wanneer de saus wat dikker wordt, is het klaar!
  7. De peertjes mogen nog even verwarmen in de siroop en zijn vervolgens klaar om geserveerd te worden.

Liefs Jaimy

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kerst Recepten: 6 x bijgerechten | Jaimy's Kitchen
    18 januari 2017 at 17:18

    […] Stoofpeertjes met Portsaus […]

  • Leave a Reply