Deze chocolade & pindakaas koekjes zijn lekker als tussendoortje of als ontbijt. Ook erg lekker om de koekjes in een beetje yoghurt of kwart te dippen!
Wat is een flax egg? Hoe maak je een flax egg?
Ja, die vragen begrijp ik wel. De naam komt van de Engelse naam Flaxseeds oftewel lijnzaad. Je zou het dus ook een lijnzaad ei kunnen noemen. Dit wordt vaak gebruikt in plantaardige recepten ter vervanging van een ei. Het is belangrijk dat je gemalen lijnzaad gebruikt. Meng dit met water en dan wordt de substantie een beetje plakkerig. Het heeft nu dezelfde bindende functie als een ei!
Chocolade en pindakaas koekjes
Een topcombinatie als zeg ik het zelf! Proef het koekjesdeeg tussendoor een keertje om te bepalen of jij een sterkere chocolade of pindakaas smaak wilt. Omdat er geen rauw ei in het recept zit, kun je dit deeg gewoon proeven!

Recept: Vegan havermout koekjes met chocolade en pindakaas
Hoeveelheid: 9 koekjes
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 gr havermout
100 gr tarwemeel
120 ml amandelmelk of havermelk
1,5 el cacaopoeder
2-3 el agave siroop of ahorn siroop
2 el pindakaas
1 el gemalen lijnzaad + 2 el water
een snuf zout
1 tl vanille aroma
70 gr rozijnen
Benodigdheden:
bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng het lijnzaad met 2 el water en laat minimaal 5 minuten staan.
- Voeg in een kom het tarwemeel met amandelmelk, vanille aroma en agave siroop of ahorn siroop. Meng goed door. Voeg vervolgens havermout, cacaopoeder, pindakaas en een snuf zout erbij. Kneep met de hand tot een deeg. Voeg als laatste het flax egg toe en de rozijnen. Meng goed door.
- Maak je handen nat, zodat het deeg niet teveel aan je handen blijft plakken en vorm 9 koekjes ervan. Leg deze op het bakpapier.
- Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 15 minuten. Maar af met optioneel een beetje extra agave siroop of ahorn siroop.
No Comments