Nagerechten/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Vegan cheesecake met blauwe bessen

Dit is toch genieten? Een cheesecake zonder zuivel met allerlei gezonde ingrediënten. Onwijs leuk en lekker recept is dit! Mijn testpersonen hadden totaal niet in de gaten dat de ‘cheese’ gemaakt is van cashewnoten! Kijk maar snel mee naar één van mijn meest favoriete recepten!

Verschillende smaken en varianten cheesecake

Je kunt uiteraard eindeloos variëren met de smaken, maar Sandra en ik -met wie ik de cheesecakes maakte- vinden dit een heerlijke combinatie. De blauwe bes past heel goed bij het frisse en zurige van de limoen en dan weer het zoete van de dadels in de bodem!

Let op: je moet de cashewnoten minimaal 5 uurtjes laten weken, maar het liefst een nacht!

Nog een ander weetje, de kokosolie kun je echt niet weglaten in het recept. Dit zal ervoor zorgen dat de cheesecakes niet uitzakken wanneer je ze ontdooit.

Vegn CheeseCake BlueberryRecept: Vegan cheesecake met blauwe bessen

Hoeveelheid: 10 stuks

Ingrediënten:

Bodem:
215 gr Medjoul dadels
50 gr amandelen
50 gr walnoten
snuf zout
1 tl agave siroop
2 tl kokosolie

Blauwe bessen laag:
230 gram blauwe bessen (diepvries)
280 gram geweekte cashew
1,5 tl kokosolie
1 tl agave siroop
2,5 el kokos melk

Witte laag:
150 gram cashew 24 uur geweekt
1 tl agave siroop
1,5 tl kokosolie of cacaoboter
1 tl vanille poeder
1 limoen + rasp
2 el kokosmelk

Versiering:
verse blauwe bessen
goji bessen
geraspte choco
versiering naar keuze!

Benodigdheden:
Cupcake bakblik
Bakpapier
Blender of keukenmachine of staafmixer
Spuitzak

Bereiding:

  1. Zorg dus dat je een nacht van te voren de cashewnoten geweekt hebt!
  2. Meng de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Let op: smelt de kokosolie eerst. Indien je een siliconen cupcake vorm heb, kun je de volgende stap overslaan. Anders knip je strookjes van bakpapier en plaats je dit in de vorm. Op deze manier kun je straks, met behulp van het bakpapier, de cheesecakes er makkelijk uit halen. Zet de bodem in de vriezer tot je klaar bent met de volgende laag.
  3. Meng alle ingrediënten voor de laag met blauwe bessen. Denk hierbij ook aan het smelten van de kokosolie. Meng het mengsel zeer glad. Haal je het cupcakeblik uit de vriezer en voeg je de blauwe bessen cheesecake laag er bovenop. Strijk dit goed glad af! Plaats nu in de vriezer weer.
  4. Meng wederom de ingrediënten voor de witte laag. Wederom de kokosolie smelten! Dit mengsel kun je in een spuitzak doen en ongeveer 5-10 minuten in de vriezer leggen, zodat het een beetje stijf wordt.
  5. Dan, indien de blauwe bessen laag hard genoeg is, kun je de limoenlaag erop spuiten. Dan maak je ze af met wat geraspte pure chocolade, blauwe bes en goji bessen.
  6. Bewaar de cheesecakes in de vriezer en zorg dat je ze ongeveer 30-45 minuten van te voren er uit haalt! Echt smullen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kerst Recepten: 6 x Nagerechten | Jaimy's Kitchen
    18 januari 2017 at 17:18

    […] Vegan Cheesecake […]

  • Leave a Reply

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

    There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

    Error: No posts found.

    Make sure this account has posts available on instagram.com.

    Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

    Please visit this page to troubleshoot.