Zoet

Recept: Donuts

Daarnaast zijn ze natuurlijk echt ontzettend lekker! Ben je benieuwd hoe ik deze donuts samen met vriendinnetje Sandra gemaakt heb? Lees dan snel verder!

Het recept voor deze donuts heb ik van Laura’s Bakery en zij heeft het weer van Donna Hay, gegarandeerd succes, dus we wisten al snel dat we voor dit recept moesten gaan. Ze waren echt ongelooflijk lekker, met name de dag zelf, maar de dag erna waren ze ook nog goed te eten. Stiekem vonden wij de gesuikerde kaneel donuts het lekkerst!

Ingrediënten:

– 10 gram gedroogde gist
– 60 ml lauw water
– 250 ml lauwe melk
– 3 el fijne tafelsuiker
– 100 gram gesmolten boter
– 575 gram bloem
3 eieren
– plantaardige olie om in te frituren
– glazuur kant-en-klaar (wit en Choco)
– Versieringen (bolletjes, chocolade, icing pens)
– Nootjes & strooiwafeltjes
– Kleurstof
– Suiker om te bestrooien
– Kaneel
– Iets om mee uit te steken (ringen, glas of dopje)

Indien je zelf glazuur wilt maken:
– Poedersuiker
– Een paar drupjes citroen

Donut 3

Hoe maak je het?

 1. Neem een kom en meng het gist, water, melk en één eetlepel suiker. Het is de bedoeling dat het mengsel lichtjes gaan schuimen, dus zet het voor 10 minuten aan de kant.
 2. Wanneer het mengsel klaar is, kun je dit met de gesmolten boter, de bloem eieren en twee eetlepels suiker mengen. Ik doe dit in de keukenmachine met deeghaak, tot het een plakkerig deeg is.
 3. Strooi wat bloem over je werkblad en kneep het deeg nog lichtjes. Neem nu een grote kom, en vet deze in met wat olie. Neem nu een vochtige theedoek, leg deze over de kom en laat het deeg 45 minuten rijzen. Het deeg zou zich ongeveer moeten verdubbelen.
 4. Bebloem je werkblad opnieuw en kneed het deeg wederom tot het elastisch aanvoelt.
 5. Nu kun je de donuts maken! Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar om de donuts op te leggen. Rol het deeg tot een lap van 1 cm dik en steek met de uitstekers de donuts uit. Dek de donuts op het bakpapier af met een theedoek en laat ze 45 minuten rijzen. Lekker fluffy!

  Donut 6

 6. Breng nu je plantaardige olie op temperatuur. Wij nemen een pan met zonnebloemolie en een thermometer, zodat de olie 175 graden blijft. Je zou ook een frituurpan kunnen nemen.
 7. Bak nu je donuts goudbruin, dit is ongeveer 90 seconden aan beide kanten.

  Donut 7

 8. Wil je gesuikerde donuts? Bestrooi de donuts dan dírect vanuit het vet met suiker en kaneel aan beide kanten. Doordat de donut nog heet is, zal de suiker en het kaneel blijven plakken.
 9. De donuts die je wilt versieren met glazuur, kun je uit laten lekken op wat keukenpapier en volledig al laten koelen.
 10. Het glazuur maak je door een kommetje met poedersuiker te nemen en druppelsgewijs de citroen toe te voegen. Goed mengen en tot de gewenste dikte brengen, maak het glazuur niet te dun! Nu kun je het glazuur met de kleurstof kleuren.
 11. Gebruik je glazuur en/of choco uit een pakje, verwarm deze dan tot het vloeibaar is.
 12. Het versieren laat ik geheel aan jullie over, gebruik hiervoor je fantasie!
 13. Have fun en geniet van deze heerlijke donuts!

Donuts 6

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.