Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Pompoen & speculaas cake

Pompoen en speculaas cake www.jaimyskitchen.nl

Pompoen zie je overal in overvloed. Hartige recepten zoals curry’s, stamppotten of geroosterde pompoen, onwijs lekker allemaal. Wist je dat je pompoen ook voor zoete gerechten goed kunt gebruiken? Zoals in dit recept met speculaas in een cake, zo kun je pompoen dus ook verwerken!

Speculaas & pompoen cake

De combinatie van deze twee is echt onwijs lekker, een match made in heaven kun je wel zeggen. In Amerika kun je deze combinatie overal terugvinden onder de naam ‘pumpkin spice’. Wij noemen de kruiden ook wel koek kruiden of speculaas kruiden, voeg daar pompoen aan toe en je hebt pumpkin spice! Zo makkelijk doe je dat dus. Een heerlijke herfstig recept, wanneer de pompoenen natuurlijk volop te krijgen zijn!

Vegan cake

Deze cake is vegan! Dat komt omdat ik geen eieren gebruik, mag wel hoeft niet. Wil je toch ei toevoegen, dan zou ik er twee bij doen. Echter, dat is helemaal niet nodig. Daarnaast gebruik ik plantaardige melk, dus ja, dan is het vegan. Zo easy! Natuurlijk kun je ook normale melk gebruiken, wat jij wilt! Deze cake is ontzettend lekker en smeuïg. Dit komt dus door de zachte pompoen puree, die heerlijk smaakvol is!

Pompoen en speculaas cake www.jaimyskitchen.nl
Recept: Speculaas en Pompoen Cake

Hoeveelheid: 1 cake
Bereidingstijd: 25 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten:

500 gr fles pompoen
225 gr tarwebloem
80 gr suiker
20 gr bakpoeder
2,5 tl speculaas kruiden
120 ml amandelmelk
60 ml plantaardige olie

Glazuur:
50 gr poedersuiker
een paar druppels amandelmelk

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Snijd de pompoen in blokjes en kook deze tot deze helemaal zacht is. Pureer deze dan helemaal glad samen met amandelmelk. Voeg vervolgens ook de olie toe.
  3. Meng nu alle droge ingrediënten en meng dit met het natte mengsel.
  4. Vet de bakvorm goed in en voeg het beslag hierin.
  5. Bak de cake af in ongeveer 45 minuten of tot een prikker schoon uit de cake komt.

Recept: Pompoen & speculaas cake

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Janneke
    15 september 2019 at 15:45

    Hoi Jaimy,
    Kun je aangeven op welke temperatuur de pompoen&speculaas cake gebakken moet worden?
    Het staat er vast in maar ik lees eroverheen 😉

    • Reply
      Jaimy
      19 september 2019 at 19:51

      Dat mak op 175 graden!

  • Reply
    Patricia
    11 oktober 2020 at 00:38

    Hallo!! Kan ik i.p.v. de melk ook yoghurt gebruiken, denk je?
    Gr. Patricia

    • Reply
      Jaimy
      13 oktober 2020 at 12:59

      Hi Patricia,

      Dat durf ik niet te zeggen eigenlijk, omdat ik het zelf nooit zo gemaakt hebt.
      Yoghurt is natuurlijk wat dikker en zuurder dus ik denk niet dat je dit 1:1 kan overnemen.

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.