Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Alles over venkel!

Venkel echt een groente uit de moderne Nederlandse keuken, van mij mag het meer gegeten worden daarom vertel ik je graag meer in dit artikel. Lees dus snel verder.

Wat is venkel?

Venkel, wat is dat eigenlijk precies? De venkelplant is ook onderdeel van de schermbloemenfamilie en is een wortelgewas. Net als de wortel zelf en ook pastinaak. Op Jaimy’s Kitchen behoort het tot de groep wortel en knol waartoe ook witlof behoort. Venkel is onderdeel van de moderne Nederlandse eetcultuur.

Wanneer is venkel in het seizoen?

Venkel is van juni tot en met november in het seizoen, dus het zomer en herfst seizoen.

Belast ik het milieu door het eten van venkel?

De venkel gedijt erg goed in het koele klimaat van Nederland. In het seizoen is de venkel dan ook een meer dan uitstekende keuze als je bewust wilt eten. Ze wordt dan ook volop geteeld in de volle grond. De venkel kan niet overwinteren, dus buiten het seizoen moet je rekening houden met extra (onnodige) co2 uitstoot.

Is venkel gezond?

Venkel is erg gezond het is namelijk rijk aan vitamine B1 en B2. Soms wordt gezegd dat het een superfood is en dat het lichaam gereinigd wordt. Dit is echter niet officieel bewezen. Wel is het gewoon erg lekker en boordevol goede voedingsstoffen.

De smaak van venkel

Venkel smaakt naar anijs.

Verschillende bereidingswijzen

Je kan venkel op verschillende manieren bereiden, zelf vind ik de combinatie met wortel erg lekker. Bijvoorbeeld in een ovenschotel.

Tot slot

Ik hoor ook graag jullie mening over dit ingrediënt dus stuur me zeker een reactie via het contactformulier op de contactpagina doe dit ook als ik iets vergeten ben en je me wilt aanvullen of als ik een foutje heb gemaakt en je me wilt corrigeren. Samen eten we de wereld een beetje mooier. Het informeren en met elkaar in gesprek zijn  over ingrediënten en de impact hiervan is voor mij erg belangrijk.