Alles over knolselderij!
Boordevol vitamine C en aromatisch van smaak, we hebben het natuurlijk over knolselderij. Lees er snel alles over.
Wat is knolselderij?
Knolselderij is natuurlijk familie van de bleekselderij. Echter anders dan de bleekselderij eet je bij de knolselderij niet de bladstelen maar de knol zelf. Deze knol wordt gevormd net boven de grond. Beide varianten zijn familie van de ‘selderij’ waarvan je ook nog een bladvariant hebt. Echter kun je de knolselderij ook vergelijken met andere knolgewassen zoals de rode biet of de wortel.
De knolselderij als plant behoort tot de schermbloemenfamilie en op de website Jaimy’s Kitchen ingedeeld bij de wortel en knol groep, net zoals pastinaak, zoete aardappel en wortel. Andere groenten in deze familie is bijvoorbeeld venkel.
Wanneer is knolselderij in het seizoen?
De plant kan niet tegen vorst, ze zullen dus altijd geoogst moeten worden voordat de vorst intreed. Ze zijn eigenlijk jaarrond verkrijgbaar uit Nederland uit de volle grond.
Belast ik het milieu door het eten van knolselderij?
Het groeiseizoen van de knolselderij is erg lang en ze hebben een juiste bemesting nodig, dit is dus geen gemakkelijke klus. De knolselderij zijn overigens het hele jaar rond verkrijgbaar uit Nederland. Als je dus let op de juiste leverancier, belast je het milieu dus minimaal. Ook wordt knolselderij geïmporteerd uit warme landen dit is natuurlijk een minder bewuste keuze.
Is knolselderij gezond?
Jazeker jazeker, de knolselderij is zelfs erg gezond want het zit vol met vitamine C en natuurlijke suikers, kalium en folaat.
De smaak van knolselderij
Knolselderij smaakt zoet en is erg aromatisch.
Verschillende bereidingswijzen
Knolselderij is een erg bekend ingrediënt van erwtensoep maar op mijn site vind je ook veel ovenschotel varianten. Smakelijk!
Tot slot
Ik hoor ook graag jullie mening over dit ingrediënt dus stuur me zeker een reactie via het contactformulier op de contactpagina doe dit ook als ik iets vergeten ben en je me wilt aanvullen of als ik een foutje heb gemaakt en je me wilt corrigeren. Samen eten we de wereld een beetje mooier. Het informeren en met elkaar in gesprek zijn over ingrediënten en de impact hiervan is voor mij erg belangrijk.