Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf pesto alla genovese?

Pesto alla genovese maken is een leuk en makkelijk klusje. De moeite waard, want de smaak van verse, zelfgemaakte basilicum pesto is zoveel lekkerder dan de variant uit een potje. Maak dus zelf je eigen groene pesto!

Pesto alla genovese = basilicum pesto

De heerlijke bekende groene pesto oftewel pesto alla genovese oftewel pesto gemaakt van verse blaadjes basilicum!

Wat is pesto alla genovese?

Pesto oftewel pesto alla genovese is een saus van verse basilicum blaadjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Het heerlijke Italiaanse mengsel komt uit Genua en naast de heerlijke ingrediënten zoals zojuist benoemd wordt er vaak ook knoflook, citroensap en zwarte peper toegevoegd. Pesto betekend ‘gestampt’ en dat komt omdat het traditioneel gezien in een vijzel gemaakt wordt! In deze blog hebben we het dus over basilicum pesto

Recepten met pesto

Bekijk recept: Risotto met witte asperge en pesto

Pesto alla genovese kan bij zoveel gerechten gegeten worden, omdat het een heerlijke smaakvolle saus is. Denk hierbij aan:

Hoe maak je pesto?

Wanneer er zelf basilicum pesto gemaakt wordt, wordt er vaak een hakmolen, keukenmachine of zelfs een staapmixer gebruikt. Dat is uiteraard de snelste manier om pesto te maken, maar wil je voor de traditionele bereidingswijze gaan? Maak de groene pesto dan in een vijzel. Dit is zéker de lekkerste manier  voor het maken van pesto alla genovese! 

Ingrediënten voor 1 portie basilicum pesto:

  • 40 gr pijnboompitten
  • 30 gr verse basilicumblaadjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 tenen knoflook
  • 0.5 citroen
  • 90 ml olijfolie
  • zwarte peper naar smaak

Klik door voor de bereidingswijze naar het recept zelfgemaakte pesto alla genovese

Pesto variatie recepten

De meest populaire variant van pesto is natuurlijk de groene variant, de pesto all genovese. Maar, er zijn zoveel meer varianten! Sowieso is pesto rosso, oftewel rode pesto, gemaakt van zongedroogde tomaten een andere populaire variant, erg lekker. Hieronder nog een aantal recepten voor pesto varianten:

Welke variant van pesto heb jij al eens gemaakt? En welke variant is favoriet?