Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte pesto alla genovese

Zelfgemaakte pesto alla genovese

Bereidingstijd: 5 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 40 gr pijnboompitten
  • 30 gr verse basilicumblaadjes
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 1 tenen knoflook
  • 0.5 citroen
  • 90 ml olijfolie
  • zwarte peper naar smaak

Keukenhulpjes:

  • Vijzel of keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Zelf basilicum pesto maken is helemaal niet moeilijk en fantastisch lekker! Wanneer je deze verse pesto alla genovese gemaakt heb, wil je liever niet meer een kant-en-klaar potje groene pesto uit de supermarkt kopen!

Zelf pesto alla genovese maken

Voor het maken van basilicum pesto heb je uiteraard basilicum, pijnboompitten, olijfolie en Parmezaanse kaas nodig. De pesto wordt genovese genoemd, omdat het oorspronkelijk uit Genua komt. Pesto betekend ‘gestampt’, dus wil je voor de authentieke bereidingswijze gaan? Maak de basilicum pesto dan in een vijzel! Wil je voor de makkelijke weg gaan? Dan kun je de pesto alla genovese natuurlijk ook in een keukenmachine maken.

Verse basilicum

Het is van belang om de groene pesto van verse basilicum te maken. Zelf hebben wij een flinke basilicum plant in de tuin staan en dat is toch echt de beste manier om pesto alla genovese te maken. Heb je dit niet? Koop dat een basilicum plantje in plaats van de verpakkingen basilicum, omdat de plant toch een stuk verser is!

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Rooster de pijnboompitjes in een droge pan tot ze een beetje goudbruin zijn. 

Stap 2

Voeg de basilicum blaadjes, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie in een keukenmachine of vijzel. Maal fijn met de vijzel of in de keukenmachine tot de gewenste grofheid van de pesto.

Stap 3

Voeg het sap van de citroen toe en breng op smaak met zwarte peper. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

sauzen basilicum pesto dips saus

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴