Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met witte asperges en pesto

Risotto met witte asperges en pesto

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 750 gr witte asperges
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr risotto rijst
  • 800 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 3 el pesto
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • rucola naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Asperges en risotto zijn een goede match! En in dit recept worden witte asperges met pesto gecombineerd. Daarnaast wordt de risotto afgemaakt met een beetje rucola.

Risotto met asperges

Dat deze twee ingrediënten heerlijk bij elkaar passen is een feit. Bij ons staat deze combinatie elk aspergeseizoen op het menu. Naast risotto met witte asperges, is risotto ook erg lekker te maken met groene asperges te maken. Lijkt het je wat? Bekijk dan ook eens het recept voor risotto met groene asperges en geitenkaas. Verder geeft de pesto natuurlijk een extra Italiaans tintje aan het gerecht. Vergeet de rucola niet, die zorgt net voor een beetje pit!

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges, snijd ongeveer 1 centimeter van de onderkant en snijd elke asperge in ongeveer 4-5 stukken. Snipper de ui fijn en hak de knoflook. Maak de bouillon door het bouillonblokje met kokend water te mengen.

Stap 2

Fruit het gesnipperde uitje aan en voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg dan de risotto rijst en de stukjes asperge toe. Roerbak nogmaals 2 minuten en voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe tot deze door de rijst opgenomen is. Voeg op het einde pesto, geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper naar smaak toe.

Stap 3

Maak de risotto af met het sap van de citroen en rucola. Voeg optioneel, naar smaak extra pesto toe.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten asperge risotto italiaans rucola diner lente pesto parmezaanse kaas witte asperges

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴