Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x vegetarische Kerst recepten

Wat ga jij maken voor het Kerst diner? In deze blog inspiratie voor lekkere vegetarische voorgerechten, bijgerechten en hoofdgerechten. Er zit zelfs een optie voor het nagerecht tussen.

Hoe bereid je het Kerstdiner voor?

Voorbereiding is het halve werk. Dit start natuurlijk met het uitzoeken van de recepten die je wilt maken. Let hierbij op dat je een gebalanceerd menu samenstelt dat bestaat uit een voldoende afwisseling tussen vis, vlees en vega. Maak je een vegetarisch menu? Zorg dan ook voor afwisseling in structuren en manieren van vlees of vis vervangen. Denk hierbij aan een gerecht met heerlijke portobello of een goede burrata. In deze blog allemaal heerlijke vegetarische gerechten die een plekje tijdens het Kerstdiner verdienen. 

De grootste tip voor het Kerstdiner? Kies gerechten uit die je (gedeeltelijk) kunt voorbereiden.

 

1. Whipped feta met geroosterde pastinaak en bospeen

Whipped feta is luchtige, opgeklopte feta en een smaakvolle dip voor bij de geroosterde pastinaken en bospenen. Samen een ontzettend lekker voorgerecht of bijgerecht. Pas de hoeveelheid wel goed aan. Indien er een voorgerecht gemaakt wordt zijn 3-4 stuks groenten voldoende.

2. Vegan wellington met portobello

Bekijk recept

Deze wellington is helemaal geschikt als veganistisch recept tijdens een uitgebreid diner of als kerst recept. De wellington is gevuld met portobello, spinazie en zachte rode ui. Gebruik de boven- en onderwarmte van de oven om ervoor te zorgen dat het bladerdeeg goed gaart.

3. Vegetarische ragout met knolselderij

Bekijk recept

Dit is een vegetarische ragout met een twist. In dit recept voeg ik namelijk knolselderij toe als groente in de ragout. Een verassend en zeker twist op het klassieke recept! De sterren maken het een Kerst-proof recept. Toch liever een klassiekere variant? maak dan paddenstoelen ragout.

4. Lasagne met groene asperges, ricotta en spinazie

Bekijk recept

Deze lasagne rolletjes zien er onwijs mooi uit op tafel. De rolletjes zijn gevuld met een spinazie en ricotta mengsel en met groene asperge tips. In een heerlijke tomatensaus en afgemaakt met Parmezaanse kaas. Dit gerecht kan als hoofdgerecht van het Kerst diner dienen.

5. Labneh, romige yoghurt dip met rode bessen

Bekijk recept

Deze heerlijke Midden-Oosterse dip, gemaakt van Griekse yoghurt is getopt met rode bessen, komkommer en olijfolie. Dit is perfect als amuse of als onderdeel van een voorgerecht dat uit verschillende hapjes bestaat. Makkelijk van tevoren te maken en het ziet er lekker feestelijk uit!

6. Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas

Bekijk recept

Deze spruitjes zijn een heerlijk en verassend bijgerecht. De spruitjes worden samen met Parmezaanse kaas geroosterd in de oven. Een heerlijk smaakvol bijgerecht, net even iets anders als de klassieke bereiding van spruitjes.

7. Vegetarische tartaar van rode bieten

Bekijk recept

Deze tartaar is gemaakt van rode bieten, frisse appel en augurkjes. Heerlijk met een gladde avocado crème. Het is daarom een veganistische tartaar, perfect voor een feestelijke gelegenheid.

8. Sjalot tarte tartin met rode bessen en geitenkaas

Bekijk recept

Deze hartige tarte tartin met sjalotten is een heerlijk zoet en lucht zurig recept. De rode bessen en geitenkaas maken deze tarte tartin een must om te maken. Het dient als voorgerecht of als verrassend nagerecht. Door het gebruik van honing en gekaramelliseerde sjalotten is de tarte tartin zoetig.

9. Vegetarische tomaten tartaar

Bekijk recept

Deze tomtaten tartaar is al een paar jaar een regelrechte hit; zowel bij ons thuis als op de blog! Het is namelijk een perfect recept voor een heerlijk vegetarisch voorgerecht, zeker tijdens Kerst. Dit is het recept voor vegan tomaten tartaar.

10. Rode bieten risotto met burrata en tijm

Bekijk recept

Deze rode bieten risotto ziet er niet alleen spectaculair uit qua kleur, maar is dit zeker ook qua smaak. Heerlijk met romige burrata, die de smaak van rode biet lekker mild maakt, perfect als kleurrijk hoofdgerecht, dat ook nog eens makkelijk voor te bereiden is.