Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Rode bieten risotto met burrata en tijm

Rode bieten risotto met burrata en tijm

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr risotto rijst
  • 6 takjes verse tijm
  • 1 ui of sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr gekookte bieten
  • 1 bouillonblokje
  • 600 gr water
  • 1 bol burrata
  • zwarte peper naar smaak

Keukenhulpjes:

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze rode bieten risotto ziet er niet alleen spectaculair uit qua kleur, maar is dit zeker ook qua smaak. Heerlijk met romige burrata, die de smaak van rode biet lekker mild maakt.

Rode bieten jaarrond in het seizoen

Wist jij dat er twee soorten rode bieten zijn? Namelijk zomer- en winterbieten. Je kunt dus het hele jaar door rode bieten van Hollandse bodem eten. Wil je meer lezen? Neem dan een kijkje in de blog ‘alles over rode bieten’. Voor mij zijn rode bieten echt toppertjes in de herfst en in de winter, mede omdat bieten zo goed houdbaar zijn. 

De zoete smaak van rode bieten

Ja dat lees je goed, een zoete smaak. Wanneer je rode bieten op de juiste manier klaarmaakt, komt de zoete smaak naar voren in plaats van de aardse smaak waar de meesten minder fan van zijn. In dit recept komt de biet echt heerlijk tot zijn recht. Dit is mede door het kruidige van de tijm en het romige van de burrata. Dit smaakt heerlijk bij de rode biet!

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Snipper de sjalot fijn en hak de knoflook. Snijd alle rode bieten in blokjes en ris de blaadjes van de takjes tijm.

Stap 2

Pureer 250 gr van de rode bieten fijn en houd 50 gr van de rode bieten in blokjes apart voor de garnering. 

Stap 3

Fruit het sjalotje aan en voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg dan de risotto rijst toe. Roerbak nogmaals 2 minuten en voeg vervolgens tijm toe en beetje voor beetje de bouillon toe tot deze door de rijst opgenomen is. Voeg in 3 delen de bouillon toe en voeg bij het laatste deel ook de rode bieten puree toe. Breng op smaak met zwarte peper.

Stap 4

Serveer de rode bieten risotto met burrata. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten risotto italiaans winter diner burrata herfst rode biet kids

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴