Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Labneh, romige yoghurt dip met rode bessen

Labneh, romige yoghurt dip met rode bessen

Bereidingstijd: 10 min.

Uitlekken: 240 min.

Porties:


Ingrediënten

 • 500 gr Griekse yoghurt
 • peper en zout
 • 125 gr rode bessen
 • 3 gr mini komkommer
 • 2 el geroosterde pijnboom pitjes
 • 0.5 citroen
 • 3 el olijfolie
 • een paar takjes munt
 • een paar takjes basilicum
 • Scrocchi crackers

Keukenhulpjes:

 • Zeef
 • Thee- of kaasdoek

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke Midden-Oosterse dip, gemaakt van Griekse yoghurt is getopt met rode bessen, komkommer en olijfolie.

Wat is Labneh?

Deze heerlijke frisse dip komt uit het Midden-Oosten, die vooral in Libanon en Syrië veel gegeten wordt. Labneh is een verse kaas, gemaakt van yoghurt, van schapen- of geitenyoghurt. De yoghurt wordt uitgelekt in een kaasdoek (of theedoek) boven een zeef, zodat het meeste vocht uit de yoghurt lekt. Zo houd je een romige, dikke massa over: labneh. Dit uitlekken duurt minimaal 4 uur, maar neem gerust een hele nacht de tijd hiervoor. Een heerlijke dip om crackers of groenten in de dippen. In dit recept met heerlijke toppings, waarbij de rode bes voor een heerlijke fris-zure smaakcombi zorgt!

De lekkerste rode bessen 

Ook in het jaar 2023, mag ik voor het derde jaar op rij ambassadeur van de rode bes zijn! De lekkerste rode bessen worden geteeld door de Berrybrothers, die exclusief bij Albert Heijn te koop zijn. Wil jij de lekkerste rode bessen, die lokaal in Nederland geteeld zijn? Koop ze dan bij Albert Heijn of bij de fruitautomaat in Roggel, Limburg. 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Dit recept is tot stand gekomen met de rode bessen van Berry Brothers.

Bereiding

Stap 1

Neem een thee- of kaasdoek en schep de yoghurt in het midden van de doek. Voeg een beetje zout hier aan toe. Vouw de doek dicht en leg in een zeef. Indien de mogelijkheid er is om de doek op te hangen met een kom erover, werkt dit nog beter. Laat dit minimaal 4 uur of zelfs een hele nacht uitlekken.

Stap 2

Haal na minimaal 4 uur de dikke en romige massa uit de kaasdoek en voeg in een kom. Pers het sap van ongeveer een halve citroen er bovenuit en breng op smaak met zwarte peper. Proef en bepaal of er eventueel nog wat zout bijgevoegd moet worden.

Stap 3

Verdeel de labneh over een mooie kom. Verdeel plakjes komkommer, pijnboom pitten, het rasp van de halve citroen, gesnipperde munt en basilicum en uiteraard de verse rode bessen over de labneh. Serveer met scrocchi crackers.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

komkommer bijgerechten zomer hapjes & snacks kerst diner lente dips rode bessen midden-oosten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴