Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x herfst ovenschotels

De herfst is begonnen, het weer wordt steeds kouder en dan is het weer tijd voor heerlijke ovenschotels! Van bloemkool schotels, zuurkool schotels en lekkere enchilada's uit de oven.

Lekkere herfst recepten

In de herfst zijn natuurlijk groenten zoals pompoen, rode bieten, prei, wortelen en alle kool soorten, zoals bloemkool. Wil je meer informatie over alle herfst groenten? Kijk dan eens naar de herfst kalender. Wanneer het buiten kouder wordt, dan vind ik het fijn om weer heerlijke verwarmende gerechten te maken, die lekker vullen. Ovenschotels zijn daar geweldig voor natuurlijk. Wil je nog meer inspiratie voor herfst recepten? Neem dan een kijkje in de blog 10 x herfst recepten, 7 x pompoen recepten en 10 x soep recepten in de herfst. Herfst inspiratie in overvloed!

Weekmenu's volgens het seizoen

Wist je al dat elke vrijdag een nieuw weekmenu online komt op Jaimy's Kitchen? Op deze manier wil ik je een beetje helpen om wekelijks boodschappen te doen voor gezonde avondmaaltijden. Kijk op de pagina 'weekmenu'. In deze weekmenu's houd ik uiteraard rekening met recepten uit het seizoen.

1. Hollandse bloemkool kerrie ovenschotel

Bekijk recept

Een heerlijke Hollandse topper is deze ovenschotel met aardappelpuree, vegetarisch gehakt en bloemkool. Kerrie is een echte smaakmaker in dit recept.

2. Zuurkool ovenschotel met ananas

Bekijk recept

Een heerlijk klassieke combinatie van zuurkool en ananas! Deze ovenschotel kun je zowel met gehakt als vegetarisch gehakt maken en is kidsproof!

3. Ovenschotel met zoete aardappel, (vega) gehakt, prei en paprika

Bekijk recept

Ovenschotels zijn de perfecte gezinsmaaltijden om vooraf klaar te maken. Zo ook deze variant met zoete aardappel puree, gehakt (eventueel vega) en groenten.

4. Vis pastei met zalm, kabeljauw en garnalen

Bekijk recept

Dit vis pannetje bestaat uit kabeljauw, zalm en garnalen in een romige saus met prei en wortel. Dit is afgedekt met knapperig bladerdeeg.

5. Rijst uit de oven met vis

Bekijk recept

Dit gerecht wordt in de oven bereid, de rijst wordt in bouillon gegaard met paprika en tomaat. Heerlijk met een stukje gebakken kabeljauw.

6. Ravioli ovenschotel met spinazie en mozzarella

Bekijk recept

Deze pasta ovenschotel is gemaakt met ravioli in een zelfgemaakte tomatensaus. Dit recept bevat lekker veel groenten zoals courgette en spinazie. De mozzarella maakt de ovenschotel helemaal af!

7. Knolselderij gratin met oude kaas

Bekijk recept

Deze gratin van knolselderij met oude kaas is echt een lekker bijgerecht. Het heeft natuurlijk een herfstig en winters tintje.

8. Ovenschotel met zuurkool en zoete aardappel

Bekijk recept

Herfst en winter zijn perfecte seizoenen voor ovenschotels. Dit recept voor een ovenschotel met zuurkool, prei en zoete aardappel is daar helemaal geschikt voor!

9. Geroosterde spitskool met vega braadworst

Bekijk recept

Dit is een heerlijke traybake waar de aardappeltjes, groenten en zelfs de (vega) braadworst in de oven geroosterd worden. De oven doet het werk voor je!

10. Vegetarische enchilada's met zwarte bonen

Bekijk recept

Dit recept voor enchilada's is pas comfort food! Een heerlijke kruidige saus met groenten en zwarte bonen in een wrap. Geraspte kaas erbij en hup de oven in, heerlijk!