Hotspots

Het Arresthuis: Borrelen!

Gezellig een avondje borrelen met vriendinnen is één van mijn favoriete bezigheden in het weekend! Lekkere drankjes, verschillende hapjes en genoeg stof om over te kletsen, dat is altijd hoe zo’n avond in elkaar steekt. Dat kan dus ook bij Het Arresthuis; van zelfgemaakte bitterbal tot soft shell krab en van oesters tot Iberico spareribs! Voor ieder wat wils. En wanneer je dan gezelschap van Evy en Esmee hebt, móet het wel een leuke avond worden!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Evy wacht lekker bij de open haard tot Esmee op haar scooter komt…

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Terwijl ik geniet van de prachtige ambiance in het hotel.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

We kiezen allemaal een ander drankje uit. Evy een prosecco, Esmee een Aperol Spritz en ik nam een Flirty cocktail, gemaakt van wodka, vlierbloesem en prosecco. Zeker een succes!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

En we begonnen met heerlijke Bella Cerignola en Taggiasche olijven (zo enorm lekker) en kaas met mosterd en honing! Hmm, zo beginnen we graag.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Esmee en Evy zijn vriendinnen waarmee ik samen de opleiding HBO Commercieel Management heb doorlopen. Alledrie zijn we naar India geweest voor een buitenlandse stage. Heerlijk om goede vriendinnen te hebben waarmee ik herinneringen terug kan halen, het was voor ons allemaal een onwijs bijzondere ervaring namelijk!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Genoeg stof om over te kletsen is er dus altijd. Van eten houden we ook alledrie dus toen deze Aziatische borrelhapjes op tafel kwamen konden we niet wachten om aan te vallen, haha.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Toen deze beauty’s geserveerd werden kon ik mijn ogen er niet vanaf houden. Dat ik fan van oesters ben, dat zouden jullie wel kunnen weten, want de laatste tijd houd ik er niet over op. Haha deze knapperds zijn wel echt erg bijzonder want ze zijn bereid op een bedje van spinazie, basilicum, Parmezaanse kaas en spek. Zelfs Esmee, geen oester lover, vond het erg lekker!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Zoals jullie zien is het erg gezellig bij Damianz door het heerlijke sfeerlicht, perfect voor een gezellige avond.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Maar deze blijven tóch favoriet hoor, pure oesters met een beetje peper. Al had Chef Jeroen hier een wel erg lekkere sjalot-frambozen vinaigrette bij geserveerd, hemels. Yes, ik mocht er twee!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Waaaaat is dit dan?! Weten jullie het? Misschien heb ik al een beetje verklapt in de intro…

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Het is een soft shell krab! Een krab met een zachte schaal die je dus gewoon kunt eten. Lijkt een beetje vreemd, maar je merkt er helemaal niets van. Deze is bereid met tempura en wordt geserveerd met een sojasaus.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Fotograferen in het donker vind ik best lastig, maar zoals je ziet zorgt dit licht wel voor erg veel gezelligheid. Daarom is Het Arresthuis voor mij een onwijs leuke plek om lekker te borrelen met goede hapjes en lekkere drankjes. Daarnaast is het personeel zó lief altijd en daarbij ook nog eens onwijs kundig :)!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Een ordinaire bitterbal zou je zeggen, maar hier is nooit iets ‘gewoon’. Dit zijn namelijk huisgemaakt bitterballen van ossenstaart. Altijd goed, bitterballen zijn de bom.

dsc_0807

Esmee is inmiddels ook overgestapt naar de Flirty cocktail, deze vonden we écht zeer geslaagd!

dsc_0766

Oude kaas balletjes met basilicum mayonaise. Op de balletjes zitten sesamzaadjes en zoals Evy benoemd: ‘Ik proef iets Indiaas aan deze balletjes’, dat is dus de komijn!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Echt wel een favoriet ook, hmm kaas is altijd goed!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Ohhh, ohhhh, Iberico Spare Ribs met gefrituurde prei, zoete aardappel chips en BBQ-saus. Dit was de absolute topper volgens Evy en Esmee! Ik vond ze ook top, maar mijn nummer 1 is een andere (vertel ik zo). Wat dus zo geweldig aan deze spare ribs is, is dat ze van het bot ontdaan zijn! Geen geklungel, maar netjes met een prikker deze opeten.
Echt top!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

En toen kregen we ook nog eens deze Anti Pasti borrelplaat! Oef, dat was een flinke kluif want we zaten inmiddels al goed vol! Parmaham, Parmezaanse kaas, worst, olijven, gekonfijte uitjes, zongedroogde tomaat en artisjokken. Dit is echt perfect borrelfood, lekker zoals iedereen het kent.

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Gezellig op tafel. Vinden jullie het marmeren plankje ook zo mooi? Ik ben er helemaal verliefd op! Op de achtergrond kun je zien dat Evy en ik inmiddels overgestapt zijn naar een heerlijke Pinot Grigio, mijn favo wijn!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

Ahhh, alles is bijna op. We hebben hier van 19.00 uur tot 23.00 uur heerlijk gezet, wat een heerlijke vriendinnenavond was het zeg, quality time!

Het Arresthuis Damianz Restaurant

En ik mocht ook nog eventjes bij de wijnen spieken. En ik ja ik sta te lachen naar een van de gezellige meiden die daar achter staat, haha! Indrukwekkend deze wijnkast hé!

Mijn favo waren toch weer beide oesters hoor, maar ik ben al snel om wat betreft oesters. De Iberico Spareribs kwamen snel echt achter aan hoor!

Zo, dat was het weer. Dankjewel team Damianz, voor een gezellige avond. Er is onwijs goed gezorgd voor ons, dat is toch echt wel typerend voor dit geweldige restaurant; je komt helemaal niets tekort en kunt gewoon lekker genieten. En dankjewel lieve vriendinnetjes voor het gezelschap!

Jaimyskitchen

P.S. Wist jij al dat ik meegewerkt heb aan een KOOKBOEK?! Lees snel meer: Gezonde Wereldgerechten.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Eline
    4 november 2016 at 18:01

    Wauwie! Ik ben geboren in Roermond en ben er nog steeds ieder weekend te vinden, maar ik wist helemaal niet dat je hier zo goed kon borrelen! Binnenkort misschien maar eens langs.. 😉 Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  • Reply
    Daniëlle
    5 november 2016 at 08:17

    Wat leuk! Mijn vriend en ik hebben ooit eens geslapen in het arresthuis. Dat was echt fantastisch. De volgende keer gaan wij daar ook naar eens lekker borrelen denk ik!

  • Reply
    Het Arresthuis: vernieuwde High Wine | Jaimy's Kitchen
    18 januari 2017 at 17:14

    […] een paar lekkere cocktails gedronken! Welke? Die heb ik in mijn vorige review al laten zien – Het Arresthuis, Borrelkaart. Thanks Arresthuis voor de geweldige […]

  • Leave a Reply