Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Het Arresthuis: De kleine lunchkaart

Het Arresthuis is natuurlijk een geweldig restaurant waar je jezelf enorm goed in de watten kunt laten leggen, maar het is meer. Je kunt er ook tijdens je shopsessie, als werk onderbreking of gewoon voor de gezelligheid lunchen van de kleine lunchkaart. Dat heb ik laatst ook gedaan en ik laat je graag zien wat vriendinnetje Natascha en ik allemaal geproefd hebben!

Op een heerlijke zondagmiddag gingen wij bijkletsen bij Het Arresthuis. Natascha woont namelijk in Rotterdam en dan is quality time natuurlijk onwijs belangrijk! Wij houden beiden erg van lekker eten dus een lunch voordat ze terug naar Rotterdam gaan is de perfecte gelegenheid om bij te kletsen.

Het Arresthuis Roermond

Het Arresthuis heeft naast de heerlijke twee-gangen lunch ook een kleine lunchkaart. Ideaal wanneer je niet uren de tijd hebt om te tafelen, maar toch een bijzondere lunch wilt. Wij mochten deze nieuwe lunchkaart proeven! Jemig, wat veel lekkers op tafel. Niet alle gerechten zijn de grootte die je krijgt als je een lunch besteld, maar volledige gerechten zouden wij natuurlijk nooit op krijgen.

Het Arresthuis Roermond

Een tafel vol! En dan kwam daarna ook nog een heerlijk soepje erbij!

Het Arresthuis Roermond


Lekker verse Jus d'Orange om mee te beginnen. Dat past toch heerlijk op een zondagmiddag?! Eigenlijk dachten Natascha en ik dat we gewoon zouden gaan lunchen, maar we mochten allerlei gerechten van de nieuwe lunchkaart proberen! Daar stond ineens de hele tafel vol, leuke verrassing hoor!

Prachtig bordje, waar daarna een onwijs lekkere Thaise kokossoep vanuit een theepot gegoten werd, een lust voor het oog weer! De beleving blijft er altijd goed in! In het soepje zie je verse scheermessen en mosselen liggen, heerlijk! Ook zit echt enorm zachte tofu in en wat zeewier.

Het Arresthuis

Hmm, mijn liefde voor zalm gaat toch echt nooit weg. Dit keer met verschillende structuren van komkommer, zelfs een marshmallow! Waanzinnig, daar hou ik van! Oh, de saus is een hofmeestersaus, weet jij wat dit is? Ik vertel het je een paar foto's verder.

Het Arresthuis Lunch

Dit was een grote favoriet, heerlijk seizoensgerecht met groene asperges. In dit gerecht zat ook truffel verwerkt, dat merkte we meteen, laten we daar nu net enorm fan van zijn! Dit was trouwens een truffelbotersaus. Verder waren er kwartel spiegeleitjes bij, bospaddestoelen, spinazie en Parmezaanse kaas.

Het Arresthuis

Dit was toch echt wel ons favoriet gerecht. Onwijs lekkere huisgemaakt ravioli met bospaddestoelen, truffel, verse Parmezaanse kaas, beukenzwam, spinazie en eekhoorntjesbrood saus. Oh, ik wil dit nog eens! Ga je dan mee Natas? ;)

Het Arresthuis

Nog even een uitzicht van de gerechten met die overheerlijke ravioli op de voorgrond.

Het Arresthuis lunchkaart menu

Een Hollandse garnalen kroket met Bisque en een salade met zoetzure groenten. Van dit gerecht krijg je normaliter dus bijvoorbeeld twee kroketten met twee stukken brood - of je kiest voor 3 stuks. Erg lekker, ik ben trouwens ook fan van het brood, wat maakt dat verschil zeg!

Het Arresthuis menu Jaimyskitchen

Verlekkerend naar de volle tafel kijken! Volgens mij ben ik helemaal weg van de groene asperge salade op dat moment!

DSC_2095

Wat een plaatje toch?! Misschien heeft dit gerecht dan toch een gedeelde eerste plek met de pasta.. Die hofmeestersaus dus, ik wist namelijk niet wat dit is, maar daar heb ik onderzoek naar gedaan. Het is een typisch Zweedse saus, geserveerd bij zalm, met onder andere de volgende ingrediënten: dille, olie en mosterd.

Het Arresthuis Roermond

Een broodje is dus ook niet gewoon bij Het Arresthuis. Laat ik ook even benadrukken hoe rijkelijk deze belegd is met Mozzarella en Paraham. Daar zitten heerlijke gedroogde tomaatjes bij. Dit is trouwens ook een kleine versie van het lunchgerecht, kun je je dat voorstellen? Dit wordt trouwens de 'Club Arresthuis' genoemd; liefde!

Het Arresthuis

Ook Natascha wordt hier helemaal blij van!

Het Arresthuis

Een klein stukje hemel bij een kop thee. Om het af te sluiten!

Ben jij nu ook enthousiast geworden van deze sneak peak van de nieuwe lunchkaart die Jeroen van Gansewinkel met zijn team samengesteld heeft? Dan zou ik zeggen; ga het lekker zelf ervaren!

Het menu kun je ontdekken op de website van Restaurant Damianz: Het Arresthuis

Ben je al direct overtuigd en wil je een reservering maken? 

Bel 0475 870 870 of reserveer via info@hetarresthuis.nl!

 

Zie ook de andere artikelen en reviews in mijn arresthuis serie voor meer informatie:

Liefs Jaimy