Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Het Arresthuis: Fruits de Mer

Vorige week zaterdag ben ik weer bij Het Arresthuis geweest, deze keer voor iets héél nieuws. Damianz serveert namelijk sinds kort een Fruits de Mer schaal. Dat moest getest worden! Serieus, men zegt wel eens 'Het oog wilt ook wat', maar het oog wilt ALLES in dit geval. De Fruits de Mer schaal is écht een lust voor het oog, bijna te mooi om aan te breken. Maar hállo, tuurlijk gaan we dat wel doen! En uiteraard hoort daar een flesje prosecco bij.

Een hele nieuwe ervaring bij Het Arresthuis; de Fruits de Mer schaal. Ik vind dit echt een feestje, pure verwennerij. Helemaal geschikt voor wanneer je iets te vieren hebt, maar daar kun je altijd wel een reden voor vinden toch? De schaal kun je maandag tot en met zaterdag bestellen, wel graag tijdig reserveren, alles wordt namelijk vers besteld. Je kunt tussen 12.30 uur en 15.00 uur aanschuiven voor deze speciale maaltijd en de kosten bedragen €75,00 inclusief tafelwater en prosecco.

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

We mogen beginnen met een heerlijk glaasje bubbels, deze wordt voor ons neergezet. Wanneer je de schaal besteld krijg je hier een fles prosecco en tafelwater bij.

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

Vriendinnetje Evy gaat met mij mee en we proosten op... dat Evy een fantastische klus-hulp is in ons nieuwe huis! Even heerlijk ontspannen. We hadden enorm veel geluk met het weer vorige week zaterdag.

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

Trotse chef-kok Jeroen van Gansewinkel!

Het Arresthuis Fruits de Mer

De schaal wordt prachtig gepresenteerd en dit is dan ook met moment dat alle andere gasten stiekem -of niet zo stiekem- kijken wat er nu precies op tafel komt. Eerlijk is eerlijk, dit moét je gewoon zien!

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

En dit is dan waar we naar kijken. Een waar lust voor het oog!

Het Arresthuis Fruits de Mer

Het leuke vind ik -als foodblogger- dat de schaal onwijs fotogeniek is! Ik maak meteen wat foto's om mijn vriendinnen en vriendje jaloers te maken en post direct iets op mijn Instagram.

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

Happy face! Hier word ik vrolijk van hoor.

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

Evy krijgt nog een glaasje prosecco terwijl ik voor jullie foto's maak van wat er nu allemaal precies op de schaal zit. (Ik zei toch dat de schaal aandacht trekt, haha)

Ok, dit zijn rivierkreeftjes en gamba's. Alles is heel puur gelaten, zodat de echte smaak van de zeevruchten naar voren komt. Daarnaast wordt de Fruits de Mer schaal met drie sausjes geserveerd: aioli, cocktail en kerrie.

Het Arresthuis Fruits de Mer

Ohhh, Fines de Claires Oesters. Wat houd ik hier toch van. Sinds dit jaar is mijn liefde voor oesters echt groot geworden. De Fines de Claires zijn echt een favoriet, deze smaken namelijk een beetje nootachtig en helemaal niet naar enorm zout zeewater. Dit zijn nummer 3 oesters, wat de grootte van de oester aanduid. Perfect formaat als je het mij vraagt!

Het Arresthuis Fruits de Mer

Scheermessen met Japans zeewier wakame, sesamzaadjes en -olie en een beetje rode peper. De smaakcombinatie vind ik erg lekker, vooral de rode peper voor wat pit!

Het Arresthuis Fruits de Mer

Dit zijn alikruikjes, een mini zeeslak uit Zeeland. Echte Hollandse bodem. De schelpjes zijn piepklein en het slakje ook. Dit was mijn minst favoriet van de hele schaal, maar wel erg lekker met de sausjes! Super leuk om te ontdekken, want ik had zelf nog nooit van alikruikjes gehoord. Trouwens veel lekkerder dan de grote zeeslak de Turbo die ik in Japan tijdens het Kaiseki diner at.

Het Arresthuis Fruits de Mer

Kokkels, ohhhh hmmmm, de lekkerste die ik ooit gehad heb! Perfect gekookt ook, totaal niet té gaar. Leuk feitje, de zeevruchten worden allemaal kort gekookt in een kruiden bouillon met witte wijn. Alle zeevruchten worden in hetzelfde vocht gekookt, waardoor de bouillon steeds smaakvoller wordt.

Het Arresthuis Fruits de Mer

Mosselen! Wie houdt er niet van, ook deze zijn HEERLIJK met de lekkere sausjes, maar ook zonder zijn ze gewoon onwijs zacht en smaakvol. Ik hou van deze manier van mosselen eten, zonder teveel gekke poespas. Trouwens, de mosselen worden als laatste gekookt, zodat mensen met een allergie niet andere zeevruchten eten gekookt in mosselbouillon.

Het Arresthuis Fruits de Mer

Dit is toch de klapper? Verse kreeft uit eigen bassin! De garing was wat mij betreft TE GEK! Evy dacht even dat ze niet gaar genoeg waren, maar het is de bedoeling dat de kreeft een beetje glazig blijft, dat heeft Jeroen ons uitgelegd. Beetje citroen er overheen en klaar, lekker pure smaak.

Het Arresthuis Fruits de Mer

Wanneer moet ik eigenlijk stoppen met foto's invoegen. Ik krijg er zelf namelijk geen genoeg van.

dsc_0545

'Ah, kijk Evy, dit is toch zoooo mooi allemaal'. Zullen we dan maar gewoon gaan beginnen?

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

ZO. OP. Daar hebben we ons best op gedaan, vinden jullie niet? Zo ziet de schaal er na een paar uurtjes dan uit!

Het Arresthuis Damianz Fruits de Mer

Vandaag zetten we nog even iemand in het zonnetje, namelijk Maître Coen Middeldorp. Maken jullie kennis met hem door middel van de onderstaande vragen?

1. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan zal het nooit meer hartig zijn. Al zal ik dan wel de kazen erg missen.

2. Wat is je ultieme guilty pleasure?
Af en toe na het werken een vette hap halen. Na een lange werkdag kan ik daar af en toe echt naar uitkijken.

3. Nooit meer vlees of nooit meer vis?
Nooit meer vlees dan.... Ben gek van vis. Zeker zo'n schaal Fruit de Mer zou ik niet willen missen.

4. Wat staat op je food bucketlist?
Denk dat dat toch veel dingen zijn uit de Aziatische keuken. Heb niet echt iets specifieks. Als je afreist naar die landen dan kom je nog wel eens voor verrassingen te staan en dat wil ik dan altijd graag proberen als ik daar ben.

5. Als je een broodje zou zijn, hoe zou je heten en wat zou er op zitten?
Denk dat het dan een broodje zalm zou moeten zijn, met een eitje en veel mayonaise. Dat als ontbijt en je kan er tegenaan voor de rest van de dag. Hoe we dat moeten noemen?? Ik denk een 'Broodje Jammie' als ik het dan toch zelf ben, haha.

6. Wat was vroeger je lievelingseten?
Schaaldieren. Denk dat ik het eten met mijn handen leuker vond dan dat ik alles echt lekker vond.

 

Wil jij nu ook enorm graag een bijzondere middag meemaken met deze heerlijke Fruits de Mer schaal met prosecco? Klik dan gerust even door: Het Arresthuis - Damianz.
Direct bellen (0475 870 870) of mailen (info@hetarresthuis.nl) mag natuurlijk ook!

 

Zie ook de andere artikelen en reviews in mijn arresthuis serie voor meer informatie:

Jaimyskitchen