Het Arresthuis: vernieuwde High Wine

Het jaar heb ik afgesloten met nog een heerlijke High Wine bij het Arresthuis in December. Samen met vier vriendinnen genoot ik van goede wijnen en heerlijke gerechtjes bij Damianz in Roermond. Daar maak je ons enorm blij mee. Ben je nieuwsgierig naar wat wij allemaal mochten proeven? Ik laat het je allemaal zien!
In 2015 heb ik ook al eens een High Wine meegemaakt bij Het Arresthuis, maar dat is natuurlijk alweer een behoorlijke tijd geleden. De High Wine ondergaat momenteel namelijk een flinke make-over en zal er anders uit komen te zien, die mochten wij alvast testen. Het was weer enorm genieten!

De sfeer zit er in ieder geval goed in met deze prachtige, enorme kerstboom! Wauw, wat een plaatje, vinden jullie niet?

Erg gezellige plek in het restaurant, waar we met z'n vijven plaats mochten nemen. Natuurlijk maak ik alvast wat foto's, maar mijn vriendinnen kletsen er alvast op los.

We proosten met het eerste wijntje op een heerlijke middag met veel quality time, lekker eten een goede wijnen. Tijdens de High Wine krijg je namelijk bij elke gang een nieuwe wijn, volledig afgestemd op de gang die je geserveerd krijgt. Dat maakt het echt speciaal vind ik, met name door de verhalen van de afkomt van de wijnen.

Zijn er helemaal klaar voor! We beginnen met een Baron de Ley Blanco Rioja uit Spanje, een frisse wijn met sappige vruchten aroma's.

De eerste gang zijn mondvermaakjes, oftewel kleine smaak explosies. Hier wordt ik zelf erg blij van, want het zijn echt kleine verassingen. Heerlijk stuk voor stuk weer een verassing wat de smaken en texturen zijn.

Een heerlijk soepje met Dijon mosterd met een vulling van augurk en mosterdzaad. Daarbij een schuim van piccalilly en gepofte granen. Onwijs romig, een échte favoriet bij ons aan tafel!

Een klein gerechtje met een crème van witlof en krokante spekjes en Zaanse mosterd ijs! Dit is toch ook een prachtig plaatje. Witlof vind ik heerlijk, dus ook deze viel mij erg goed in de smaak.

Dit vind ik dus echt helemaal geweldig. Kleine hapjes, die niet zijn wat ze lijken. Van links naar rechts:
- Hummus gefrituurde kikkererwten bonbon met gerookte paprika crème.
Heerlijk knapperig met heerlijk zachte kikkererwten aan de binnenkant.
- Bitterbal van oude kaas, kerrie en komijn met mosterd-gember mayonaise.
Een bitterbal en al helemaal van kaas valt nu eenmaal altijd goed in de smaak, dus ook deze stelde ons niet teleur.
- Marshmallow van kokos met krokante ui en gekonfijte gember.
WAUW! Dit was onze favoriet. De Marshmallow was onwijs luchtig en zacht, maar de smaak was een echte explosie met pittigheid van de gember. Deze was echt onwijs bijzonder!
- Pastille van zwarte pruimen, zwarte peper en gel van armagnac.
Deze was ook onwijs leuk om te eten, omdat wanneer je de pastille open bijt de heerlijke gel in je mond komt. Jammie.
- Macaron gevuld met blauwschimmel crème en vijgengel.
Wanneer je aan macarons denkt, denk je natuurlijk aan zoetigheid, maar dat was alles behalve waar bij deze macaron. Zelf ben ik geen fan van blauwschimmel kaas, maar gek genoeg vond ik deze macarons wel erg lekker. Al was niet iedereen helemaal weg hiervan, dat kwam dus door de blauw schimmel kaas; je moet er van houden.

Toen werd het langzaam tijd voor de volgende wijn, een Domaine Pascal Bellier – Cheverny Blanc Loire uit Frankrijk met 80% Sauvignon Blanc & 20% Chardonnay. Deze wijn heeft aroma's van groene appel die ik erg goed terug kon proeven. Lekker licht en fris en vrij zacht van smaak.

Deze wijn hoorde bij het tweede gerecht, waar ik helemaal verliefd op ben. Het oog wil ook wat en dat is zeker van toepassing op dit gerechtje, dat kun je wel zeggen. Dit is echt een prachtig plaatje van Livar buikspek en verschillende structuren van biet. Zo zie je schuimpjes, bieten cake, plakjes biet, gel van biet en nog veel meer. Het buikspek was onwijs zacht en dus enorm lekker.

Zoals je ziet was ik wat laat met fotograferen, gezien er al wat begon te smelten, maar dat wil niet zeggen dat we niet van deze foto kunnen genieten, haha. Het water loopt mij alweer in de mond. Het is gewoon een bijzonder mooi gerechtje. En lekker niet te vergeten.

De dames mochten ook even drinken op commando, leuk voor de foto haha!

Ondertussen wordt er, zoals altijd, hard gewerkt in de keuken!

En de derde en laatste gang met de laatste wijn uit Frankrijk, Louis Jadot Mâcon Rouge Bourgogne, een pinot noir. Samen met een heerlijk gerechtje met kabeljauw.

De kabeljauw ligt op een heerlijke risotto met paddestoelen, zuurkool en truffel. En truffel, daar zijn we allemaal helemaal weg van, oh zo lekker. Daarnaast zat er spinazie en Parmezaanse kaas bij met een Cèpes saus.

Heerlijk genieten samen. Wat een geweldige middag weer. We hebben het zo onwijs gezellig gehad dat we na de High Wine helemaal nog niet naar huis wilde gaan. Dus, we hebben nog een paar lekkere cocktails gedronken! Welke? Die heb ik in mijn vorige review al laten zien - Het Arresthuis, Borrelkaart. Thanks Arresthuis voor de geweldige middag!

Oh, leuke touch is dit toch? ;)
Heb jij ook interesse in een High Wine?
Klik dan gerust even door: Het Arresthuis – Damianz.
Direct bellen (0475 870 870) of mailen naar info@hetarresthuis.nl mag natuurlijk ook!
Zie ook de andere artikelen en reviews in mijn arresthuis serie voor meer informatie:
- Samenwerking Jaimy's Kitchen en het Arresthuis
- Het Arresthuis: Review High Tea
- Het Arresthuis: twee-gangen lunch
- Het Arresthuis: De kleine lunchkaart
- Het Arresthuis: Fruits de Mer
- Het Arresthuis: Borrelen!
