Het Arresthuis: Review High Tea

Vandaag de eerste review van Het Arresthuis online!

Twee weken geleden, op een zaterdagmiddag, heb ik samen met vriendinnetje Mathilde genoten van een High Tea in het restaurant van Het Arresthuis, Damianz te Roermond. Ik ga er geen doekjes om winden; ik vond het een hele ervaring, omdat het precies is waar ik van hou: luxe gerechten en classy bediening; kortom een High Tea in stijl.

Het Arresthuis

Het Arresthuis is een heel bijzonder hotel, het was namelijk vroeger een gevangenis! Bij het hotel hoort het restaurant Damianz waar vooral gebruikt wordt gemaakt van verse en seizoensproducten. Je kunt hier genieten van een ontbijt, lunch en diner, verzorgd door Chef-kok Raoul Bijlmakers en zijn team.

High Tea

Laat ik beginnen met vertellen dat deze High Tea alles behalve standaard is. Eerder heb ik wel eens ergens anders een High Tea met vriendinnen gehad, maar deze was niet te vergelijken met mijn eerdere ervaringen. Je neemt plaats in het restaurant waar je ontzettend netjes, vakkundig en vriendelijk bediend wordt en de gerechten zijn gewoonweg geweldig. Zoet, hartig, Jus d'Orange, thee, koffie, het houdt eigenlijk niet op. Het personeel geeft antwoord op alle vragen die je over het eten hebt en weet er uitgebreid over te vertellen. Hieronder laat ik foto's zien van alle onderdelen van de High Tea. Ik geef graag mijn mening en hoop jullie op deze manier een goed beeld te geven van deze ervaring.

High Tea 1

Dit zijn onze voorafjes. Nadat we wat Jus d'Orange kregen, kwamen deze gerechtjes op tafel. We waren direct blij verrast, omdat je bij een high tea toch vaak aan zoetigheid en sandwiches denkt. Het Arresthuis pakt uit!

Op de foto zie je een runderbouillon, een mini-brioche met lauwwarme brie en een paddenstoel gevuld met een crème van prei en kerrie met Parmezaanse kaas. Die paddenstoel was echt een favoriet van mij, echt een smaakbommetje vond ik het. De smeuïge prei in combinatie met het vlezige van de paddenstoel is gewoon top!

High Tea 2

De runderbouillon was lekker krachtig van smaak en had hele kleine, schattige tomaatjes erin. Kijk nu hoe leuk, wat een details!

High Tea 3

Nu was het tijd voor het kiezen van de thee. Hoe leuk is het dat je de losse thee zo in een houten menukaart allemaal kunt bekijken. Wat mij betreft draagt dit echt bij aan de hele High Tea ervaring!

High Tea 4

Meer dan genoeg keuze tussen zwarte thee, groene thee en kruidenthee. Heerlijke earl grey, fruit, de keus was meer dan voldoende. Ik heb twee soorten gehad en beide waren erg lekker.

High Tea 5

Even wachten op deze hippe 'zandloper' tot we mogen beginnen met het drinken van de thee.

High Tea 6

En toen kwam dit op de tafel!

Ik wil even over de middelste etage vertellen, want hier heb ik geen close-ups van gemaakt. Een ontzettend lekker koffiebroodje met rozijnen, niet te vergelijken met de supermarkt varianten uiteraard. De vegetarische quiche was zeer lekker van smaak, maar wij vonden hem wel een beetje nat. En dan het pudding bladerdeeg hapje; nothing but love!

High Tea 8

Dit ziet er toch enorm gezellig uit?! Zoals je ziet; de High Tea is oprecht echt heel uitgebreid. En daar zijn ook de zoetigheden te zien!

High Tea 7

Uiteraard horen sandwiches erbij!
- Rechts: kaas, stroop, ijsbergsla en (gesuikerde?) pecannoten.
- Midden: gerookte zalm, krab en sla. Zie je dat het brood een beetje groenig is? Er zit zeewier in het brood!
- Links: Parmaham, rucola, tomaat, roomkaas en pijnboompitten op een tomatenbrood.

Mijn favoriet? De zalm! Maar dat komt stiekem omdat ik zalm altijd erg lekker vind. Ik was zeer onder de indruk van het brood, want hoe mooi is het om te zien dat je met natuurlijke producten kleur kan geven?

High Tea 12

Dit was een bladerdeegje met truffelcrème, heerlijk! Ik vond het alleen jammer dat er geen crème in het bladerdeeg zat - die was goddelijk-, dit was massief bladerdeeg.

High Tea 9

Whoehoe, Marshmellow! Eigenlijk weet ik niet waarom ik zo enthousiast doe want marshmellow is totaal niet mijn ding. Deze maakt me alleen zo vrolijk, hij is zo mooi en smaakte naar kers! En uiteraard naar suiker, want dat is nu eenmaal een marshmellow. De textuur was ook erg lekker, lekker sponzig!

High Tea 17

OMG! Dit was de hemel! Een vanille macaron met een vulling van framboos en koffie. De framboos was heel goed te proeven en de koffie was precies subtiel genoeg.

High Tea 15

Cuties! De lipjes zijn 'Roermondjes' met een rozenvulling. Roermondjes zijn eigenlijk altijd to-die-for, dus deze waren dat natuurlijk ook.

High Tea 13

Dit is de vulling van de Tiramisu bonbon. Hier word je toch gelukkig van? Althans, ik kan hier zo intens van genieten. Het ziet er zo mooi uit en zo was de smaak ook.

High Tea 10

Deze schattige winegum was misschien wel mijn favoriet. Dat kwam omdat het mij gewoon zo verrast heeft. Het smaakte écht naar rood fruit! Maar dan echt op een hele volle manier en niet zoals de winegums zijn zoals je die in een zak uit de winkel koopt. Geweldig!

High Tea 11

Deze heerlijke chocolade muffin met jam en slagroom ziet er ook ontzettend fotogeniek uit. Heerlijke combi samen.

Vervolgens hebben we nog nagenoten van een heerlijke cappuccino en kregen we zelfs nog een paar bonbons en macarons, omdat we er zó enthousiast over waren. Ik zei het al eerder; het personeel zorgt echt goed voor je. Wil je meer? Dan krijg je dat!

We hebben echt een heerlijke middag gehad, hebben gezellig getafeld en genoten van deze heerlijkheden. Na het zien van de foto's kunnen jullie je vast wel indenken dat mijn diner een kleine portie was, haha!
Zorg voor een lege maag!

Meer informatie over de High Tea vind je hier: Het Arresthuis - High Tea

De kosten voor de High Tea zijn €23,50 per persoon en €25,00 per persoon tijdens de feestdagen. Wil je met je kinderen komen? Dat kan ook! Kinderen tot 12 jaar mogen mee genieten voor €14,50 per persoon.

Let op: voor de High Tea moet je vooraf reserveren!

Ben je geinteresserd in meer informatie zie dan al mijn artikelen in de Arresthuis serie:

Liefs Jaimy
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen