Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x recepten voor het Kerst ontbijt of brunch

Tijdens een uitgebreid kerst ontbijt of een brunch, kun je het zo gek niet maken. Dit zijn 10 recepten die je kunt maken voor een gezellige start van de dag tijdens Kerstmis.

10 recepten voor een perfect kerst ontbijt of kerst brunch

Zelf en ik gek van een uitgebreide brunch, ik vind het overdag namelijk ook altijd zo gezellig. Iedereen heeft de tijd voor elkaar en na het brunchen kun je met z'n allen een heerlijke wandeling maken om al dat lekkere eten even te laten zakken. En het leuke is om dan zoveel mogelijk verschillende hapjes te maken, zodat het voor iedereen wat wils is. Kijk je mee naar mijn selectie?

Pompoen pannenkoekjes

Deze heerlijke fluffy pancakes zijn heerlijk als ontbijtje, en zijn zeker ook welkom tijdens het Kerst ontbijt. Want wie wordt nu niet blij van lekkere pancakes? Ook is het perfect voor restjes pompoen op te maken.

Gevulde croissant met ei

Deze croissants zijn perfect als ontbijt, want hoe leuk zijn deze croissants? De eitjes worden in de croissants bereid en afgebakken, samen met lekkere zongedroogde tomaatjes. Het oog wilt ook wat dus deze stelen zeker de show tijdens je Kerst ontbijt of brunch!

Smoothie met banaan en amandel

Deze smoothie is erg lekker in de herfst door de warme smaken van kaneel en amandel. Erg lekker om te serveren tijdens een kerst brunch, want wie houdt nu niet van een smoothie?

Croissant krans met gerookte zalm, doperwten en roerei

Dit recept is perfect voor tijdens de kerst brunch. Heerlijk gevuld met gerookte zalm, doperwten en roerei in knapperig croissant deeg. De krans vorm steelt de show op tafel. En ik heb hiermee ook al een paar keer succes geboekt. Natuurlijk kun je lekker afwisselen met de ingredienten, maar voor mij was deze combi zeer succesvol!

Bananen brood muffins met kokos

Vegan bananen brood muffins met kokos www.jaimyskitchen.nl

Een muffin is altijd een goed idee, toch? En ook tijdens een uitgebreide brunch, is het lekker om iets zoets toe te voegen. Deze bananen brood muffins zijn meestal wel een succes, want bananenbrood is inmiddels bijna niet meer weg te denken.

Mini quiche met ei en zalm

Alweer zo'n recept waarbij je zeker indruk maakt, namelijk deze mini quiches met ei en zalm. Ze zijn makkelijk om te maken en onwijs lekker van smaak, een TOP recept, al zeg ik het zelf. Want eerlijk: spinazie, zalm en ei zijn gewoon een heerlijke combinatie.

Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Nog een heerlijk zoet hapje voor erbij. Deze appelflapjes hebben een twist! Niet alleen de vorm is een beetje anders, maar in deze hapjes zit niet alleen appel, maar ook abrikoos.

Vegetarische saucijzenbroodjes met zoete aardappel

Deze saucijzenbroodjes zijn vega! Ik vulde deze namelijk met zoete aardappel, spinazie en walnoten, maar ik geen ook een optie voor een variant met kip. Wist je dat het echt niet zo moeilijk is om saucijzenbroodjes te maken?

Makkelijke cinnamon rolls van croissant deeg (kaneelbroodjes)

 

Recept cinnamon rolls - kaneelbroodjes www.jaimyskitchen.nl

Cinnamon rolls  zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als Hollandse kaneelbroodjes toch?! Dit is een makkelijke variant, gemaakt met kant-en-klaar croissant deeg. Met dit recept staan ze supersnel op tafel! maak er voldoende, want ze zijn zo op!

Bruschetta met peer, geitenkaas en gekarameliseerde noten

 

Bruscetta met peer en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Dit is lekker feestelijk en heerlijk om op tafel te zetten. De geitenkaas is onwijs lekker in combinatie met peer en krokante noten en de tuinkers maakt het helemaal af! Dit mag gewoon tijdens de brunch, maar het is ook erg lekker als borrelhapje!

Dit zijn mijn 10 favo recepten die geschikt zijn voor een feestelijke Kerst brunch. Wat is jouw favo recept?