Lekker weekmenu voor WEEK 14 - 2024
Lekker en weekmenu voor week 14. Een nieuw weekmenu voor jou met makkelijke én lekkere recepten voor je gezin. Deze week onder andere op het menu: fajita's met zalm, zuurkool, risotto met groene asperges en tosti met aubergine. Zet de ingrediënten op je boodschappenlijstje en veel kookplezier gewenst!
Er staan weer een aantal groenten van de maand centraal, die naast de blog seizoensgroenten april, ook weer terugkomen in de weekmenu's. Deze week zit weer vol gezonde, smakelijke recepten. Dit weekend is het tijd voor heerlijke tosti's!
Maandag
Bekijk recept: Shakshuka met aubergine en eiShakshuka is een Israëlisch gerecht waarbij eieren in een tomatensaus gestoofd worden. Ik voegde er nog aubergines aan toe, een heerlijke groente die perfect bij de kruidige shakshuka past!
Dinsdag
Bekijk recept: Risotto met groene asperges, champignons en geitenkaasRisotto en groene asperges zijn een top combi! De geitenkaas zorgt voor lekkere romigheid en de champignons maken het gerecht helemaal af.
Woensdag
Bekijk recept: Fajita's met paprika en zalmFajita's zijn is een echt tex Mex recept, tortilla wraps gevuld met gekruide zalm en gebakken paprika's. Het wordt in dit recept geserveerd met salsa en avocado.
Donderdag
Bekijk recept: Noedels met zelfgemaakte woksaus en krokante tofuEen heerlijk recept voor udon noedels met veel groenten, een zelfgemaakte woksaus en krokante tofu. Een heerlijke doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!
Vrijdag
Bekijk recept: Zuurkool ovenschotel met ananasEen heerlijk klassieke combinatie van zuurkool en ananas! Deze ovenschotel kun je zowel met gehakt als vegetarisch gehakt maken en is kidsproof!
Zaterdag
Bekijk recept: Witte asperges en shiitake in Aziatische sausWitte asperges zijn heerlijk om op Aziatische wijze te bereiden! In dit recept gecombineerd met een zelfgemaakte saus op basis van soja en shiitake paddenstoelen.
Zondag
Bekijk recept: Tosti met gegrilde groentenVoor deze tosti met gegrilde groenten koos ik voor gegrilde aubergine en courgette. De blaasjes basilicum maken het helemaal af. Kaas mag uiteraard niet ontbreken bij een tosti en dit recept is zelfs vegan! Er wordt namelijk vegan kaas gebruikt.