Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

10 x recepten met witte en groene asperges

Asperges, wat een heerlijk seizoen is dit toch! In deze blog wil ik je inspireren met recepten waarin de witte én groene asperges een hoofdrol hebben.

Asperge seizoen in Nederland

Officieel is het seizoen van de witte asperge ongeveer vanaf april tot en met juni. Soms zijn deze al eerder verkrijgbaar, omdat ze dan in een kas geteeld worden. Als Limburgse ga ik natuurlijk voor de asperge die in Limburg geteeld is, dat zal geen verassing zijn. De groene asperge wordt boven de grond geteeld en het hele jaar door verkrijgbaar.

10 x recepten met witte en groene asperges

Dit zijn mijn favoriete asperges voor asperges, zowel de witte als de groene asperge.

Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa

Witte asperges met zongedroogde tomaten salsa www.jaimyskitchen.nl

Witte asperges bijven een seizoensfavoriet! In dit recept zorgt de topping van zongedroogde tomaat, peterselie en hazelnoot voor een smaak explosie. Heerlijk bij de romige knolselderij puree.

Recept: Caesar salade met asperge

Caesar salade met asperge www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is écht een lente recept door de witte asperges! Deze lekkere seizoensgroente wordt in een frisse salade gecombineerd met ei en ansjovis en een heerlijke dressing.

Bladerdeeg rolletjes met asperge en Parmezaanse kaas

Het is tijd voor feestelijke hapjes, die perfect zijn als amuse tijdens de kerst borrel of het kerstdiner. Deze groene asperges in krokant bladerdeeg met Parmezaanse kaas zullen zeker een succes zijn bij je gasten!

Zelfgemaakte asperge soep met ei

Recept Zelfgemaakte asperge soep met ei www.jaimyskitchen.nl

Een heerlijk recept voor zelfgemaakte, romige asperge soep. Een typisch gerecht voor in het voorjaar, wanneer de witte asperge in het seizoen is. De soep wordt afgemaakt met gekookt ei en peterselie.

Witte asperges op Vlaamse wijze, met ei en botersau

Recept Witte asperges met ei en plantaardige botersaus www.jaimyskitchen.nl

Dit recept voor asperges met ei en botersaus, wordt ook wel asperges op Vlaamse wijze genoemd. Een heerlijk basisrecept voor het maken van asperges, maar dan met een plantaardige botersaus van Flora Plant!

Quiche met groene asperge

Quiche met groene asperge www.jaimyskitchen.nl

Deze quiche met asperge is gemaakt met cottage cheese. Daarom heeft de quiche een lekkere kaassmaak. Daarnaast is de quiche op smaak gebracht met dille. Een heerlijke brunch, lunch of diner recept.

Witte asperges met Hollandse garnalen

Witte asperges met Hollandse garnalen www.jaimyskitchen.nl

Witte asperges en Hollandse garnalen zijn een heerlijke combinatie van ingrediënten. Serveer dit met een simpele aspergesaus en je hebt een heerlijke maaltijd voor in de lente!

Couscous salade met groene asperge

recept couscous met groene asperges www.jaimyskitchen.nl

Dit vegetarische recept is een lekker licht recept met veel groenten, perfect om zowel koud als warm te eten. De asperges zijn de ster van het gerecht en het gerecht staat binnen 15-20 minuten op tafel!

Pasta met witte asperge en zalm

Recept pasta asperges zalm en citroen www.jaimyskitchen.nl

Zalm en asperges zijn altijd een goede combinatie. In dit recept combineer ik het met pasta en citroen, een heerlijk fris gerecht!

Bieten pizza met witte asperges en geitenkaas

Recept rode bieten pizza met witte asperge www.jaimyskitchen.nl

Asperges op een pizza? Ja, zeker! En al helemaal op deze mooie pizzabodem, van rode bieten. Een heerlijk recept voor wanneer je eens iets anders wilt proberen als pizza topping.