Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Tag: Something about food

Tags zijn leuk, het nadenken over de vragen, het schrijven erover en hopelijk zijn er lezers die het leuk vinden om te lezen natuurlijk! Deze tag is van Teddlicious, klik op de link en dat kun je de blog van Tedje bezoeken. Deze tag gaat uiteraard over food. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Something about food

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn? 
Dit zijn altijd lastige vragen, want elke dag hetzelfde soort gerecht, dat wilt natuurlijk helemaal niemand. Ofja, dat denk ik dan. Sushi is een kanshebber, al denk ik dat dit echt ontzettend gaat vervelen. Ik zou voor een curry gaan, hier kun je namelijk eindeloos mee afwisselen, ik hou van curry's en er zitten altijd veel bijgerechte bij, zodat er toch wat afwisseling is

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant? 
Witte wijn, rosé, rode wijn óf spa rood met citroen. Of beide natuurlijk (wijn en spa rood)!

FullSizeRender (3)

Wat was vroeger je lievelingseten?
Mijn moeders stoofvlees, draadjesvlees of hoe je het ook wilt noemen. Alleen jammer dat er meestel gekookte aardappelen bij kwamen kijken, daar walgde ik dan weer van. Oh, en preisoep!

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Ik heb net een groene thee gehad van losse theebladeren, lekker! ok, ik geef toe, ik had een stukje zelfgemaakte brownie van een vriendin erbij...

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe? 
Hier ben ik slecht in; keuzes maken met betrekking tot eten. Ik zou terug gaan naar Madrid om bij Lateral te eten, of te borrelen met hapjes in San Miguel (klik voor het verslag).

DSC_0214

Wat lust je écht niet? 
Gekookte ham. Ughhh, hier sta ik ook bekend om, ik haat gekookte ham. Er zijn in de afgelopen jaren al voldoende grapjes hier over gemaakt door vriendinnen, ik ben gepusht om het nog eens te proberen, maar nee, het gaat er niet in, sorry. Gedroogde ham daarentegen, lekker. Oh, en een frikandel vind ik echt niet te eten!

DSC_0004

Om welk gerecht sta jij bekend? 
Ik denk dat het dan toch op de curry's aankomt zoals de Indiase Tomato Curry of Butter Chicken. Ohja, mijn vriend houdt van mijn Indonesische Rendang!

Chips of chocolade? 
CHIPS! Waaaahh, Ultieme Guilty Pleasure, wanneer ik begin kan ik niet meer stoppen! Hmm, ik krijg er nu al zin in. Doritos, Ribbel Chips, Bolognaise, ok, nu moet ik wel echt stoppen!

Wat eet jij het liefst in de bioscoop? 
Uhja, Chips! Of zoute popcorn.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat? 
Speklappen. Dit is echt belachelijk want ik verafschuwde het gewoon altijd. NO way, dat ik speklappen zou eten, vies kwebbelig vet. Een vriendinnetje van mij houdt van speklappen, maar ze bakt ze niet zo heel erg uit, zo vindt zij het namelijk het lekkerst. Uhhh, ieeehhh heb ik altijd geroepen.. tot ik eens een uitgebakken speklapje gehad heb. Nu vind ik het heerlijk! Mijn vriend zei laatst nog: 'Jij bent echt raar, eerst vond je speklappen nog supervies en nu vind je het super lekker'. Uh ja, inderdaad!

Vis of vlees? 
Vis, duidelijk. Vlees is ook lekker, maar vis wint deze battle toch echt. Al neem ik nu vaker in een restaurant vlees, dat deed ik eerst echt nooit.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken? 
Ik zou wel bitter lemon willen leren drinken of Aperol Spritz, omdat mijn vriendinnen dat allemaal zo lekker vinden. Ik vraag me af wat er zo lekker aan is, want het smaakt zo bitter. Dat ligt vast aan mij hoor! En verder, leren eten, daar kan ik eigenlijk niet zo goed opkomen, want ik vind best veel lekker. Meestal probeer ik ook wel veel, dus geen idee!

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Mijn standaard ontbijt is fruit met yoghurt en muesli, havermout of een ontbijtsmoothie. Dit eet ik ook echt het liefst, want ik heb het gevoel dat ik zo goed de dag start! In het weekend zijn pancakes wel een keertje lekker, een croissant of andere verse broodjes met filet american of gerookte zalm.

FullSizeRender (2)
FullSizeRender (1)

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten? 
Voorgerechten! Deze zijn vaak perfect in portie, creatief, smaak explosies! Ik neem ook wel eens twee voorgerechten, gewoon omdat het zo lekker is!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit? 
Uhh, dan loop ik door naar het chipsschap? Ik ben niet echt een snoepkont of zoetekauw. Een brownie gaat er atijd in en chips ook, maar echt snoep, nee, not for me!

 Dit was de tag! Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om te lezen als ik het leuk vind om te schrijven!

Liefs Jaimy