Travel Hotspot: Mercado de San Miguel

Op Hemelvaartsdag ben ik samen met 6 andere vriendinnen in het vliegtuig naar Madrid gestapt. Nadat we aangekomen zijn in onze penthouse, wat iets minder penthouse was dan op de foto's, zijn we direct de stad gaan verkennen. Op dag één zijn we ook meteen naar Mercado de San Miguel geweest, omdat dit bij velen op het 'to-do' lijstje stond - oftewel op de 'FOOD to do' lijstje. Uiteindelijk zijn we hier drie dagen achter elkaar naartoe geweest... Zo gezellig vonden we het! Hieronder een foto verslag van onze bevindingen.

Mercado de San Miguel

Spanje Madrid Mercado de San Miguel

Ten eerste: het gebouw trekt mij echt direct naar binnen. Het is namelijk helemaal van glas, waardoor alle lekkernijen direct in het oog springen. Ik word helemaal gek, wil alles direct zien!

Mercado de San Miguel Madrid Jamon Iberico

De heerlijke Jamón ibérico en Lomo ibérico springen me direct in het oog. Deze man is zeer aardig, want hij geeft me iets om te proeven. Hmm, het smelt op je tong. Ik kan Madrid dan ook niet verlaten zonder maar liefst 250 gram Lomo ibérico mee te nemen... Koop deze trouwens niet bij Mercado de San Miguel, maar bij een van de vele Museo del Jamón, veel goedkoper.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje

Foodkar met onder andere Calamaris.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje Queso, kaasjes

Veel verschillende kaasjes.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje oesters

Oesters

Mercado de San Miguel Madrid Spanje oesters met vriendinnen

Die wij zeer graag wilde proberen. We hebben ze heel basic gegeten met alleen een beetje peper en citroensap. Ze waren in ieder geval lekker vers. Volgens de beschrijving hadden ze een hazelnootsmaak en ondanks dat mijn vriendinnen er niets van proefde, meende ik het toch echt in de smaak terug te vinden.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje Pinchos, olijven, wijnbladeren

Hmmm, tapas!

Mercado de San Miguel Madrid Spanje croquetas

Croquetas, in verschillende soorten zoals; met Jamón ibérico, Manchego of garnalen.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje baby eel

Dit vonden we iets minder smakelijk uitzien; baby paling. Dit wordt geserveerd op een krokant toastje en werd op meerdere plekken op de Mercado aangeboden, dus het is een populaire tapa.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje seafood

Heerlijke seafood!

Mercado de San Miguel Madrid Spanje
Mercado de San Miguel Madrid Spanje

Dit is het beeld wat je veel ziet op de Mercado. Mensen aan statafels, barretjes of zittafels, gezellig kletsen onder het genot van een drankje en hapje.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje vis

Visje? iemand?

Mercado de San Miguel Madrid Spanje mozarella

De Mozarella Bar, waar je mozzarella in vele verschillende smaakcombinaties kunt krijgen.

Mercado de San Miguel Madrid Spanje

Haha, foto's maken van alles en ondertussen iets eten!

Hopelijk krijg je zo een beetje een beeld mij Mercado de San Miguel en beslis je nu om hier zelf ook naar toe te gaan, wanneer je een bezoek aan Madrid brengt. Wij vonden het in ieder geval de ideale plek om een snelle tapa met een drankje te nuttigen, voordat we ons klaar gingen maken voor het diner.

Liefs Jaimy
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen