Kerst Recepten: 6 x bijgerechten

Tijdens een feestelijk diner wil je graag meerdere keuzes voor je gasten op tafel zetten. Met bijgerechten kun je lekker afwisselen en kan iedereen iets kiezen wat hij of zij lekker vindt. Alle receptjes vind ik zeer geschikt om op tafel te zetten tijdens het Kerstdiner. Je kunt ze lekker feestelijk serveren.
Salade met avocadoroos en grapefruit
Deze salade is onwijs feestelijk door de avocado rozen, plakjes grapefruit en de bolletjes geitenkaas. Een mooie grote schaal van deze salade staat prachtig op de Kerst tafel!

Deze salade bevat geschaafde venkel. De venkel blijft rauw en de salade is erg fris door de toevoeging van citroen en munt. Je zult je tafelgasten zeker verrassen met deze salade.

Stoofpeertjes horen gewoon echt bij Kerstmis, zeker bij het recept voor Konijn wat gisteren op de blog gekomen is. Deze stoofpeetjes zijn gemaakt in port. Dit is trouwens ook erg lekker als nagerecht met een bol ijs.

Aardappel Salade vind iedereen lekker toch? Dat kun je met een gerust hart maken en het zal zeker op gaan. In dit recept gebruik ik kappertjes en bieslook onder andere en is echt een van mn favorieten.

Salade met Sinaasappel en Makreel
De azijn maakt dit gerecht bijzonder. Het is namelijk een dadel bijgen azijn van Delí-Verte in Roermond. Ik scheef eerder over deze winkel en hier kun je zeker goed slagen voor bijzonderen ingrediënten voor het kerstdiner. Je zou de makreel ook weg kunnen laten in het recept.

Hmm, heerlijk eens iets anders dan standaard aardappelpuree. Deze puree van pompoen is erg lekker en de feta en walnoten maken de het bijgerecht helemaal af.

Hebben jullie inspiratie gekregen? Ik hoop het wel, want ik ben zelf ook altijd opzoek naar nieuwe ideeën en vind het erg leuk om meerdere recepten in een artikel te lezen.
Morgen het laatste lijstje alweer namelijk 6 x nagerechten!
