Duurzaamheid/ Foodtalk

Verse groenten, fruit, brood en meer bestellen bij Hofweb

Hofweb winkel biologische groenten www.jaimyskitchen.nl

Al een tijdje was ik al op zoek naar een mogelijkheid om bij een boer verse groenten te kopen, maar dan op een manier die ook makkelijk en snel is. Gemak, duurzaamheid en groenten van het seizoen dat vind ik belangrijk. Dit vond ik bij Hofweb en nog veel meer, namelijk allemaal heerlijke vegan producten! Omdat ik er zelf naar op zoek was, wil ik jullie graag laten zien wat er allemaal te krijgen is.

Op zoek naar Biologische producten

Want als ik naar iets op zoek ben, dan zijn meerdere dit misschien toch? Daarom deel ik dit graag met jullie. Natuurlijk zijn in veel dorpen boeren met heerlijke verse en biologische producten, maar daar krijg je vaak niet aardappelen, groenten, fruit en alles wat ik zou willen. Dan zou je namelijk naar meerdere boeren moeten rijden. Niet handig, niet duurzaam.

Hofweb winkel biologische groenten www.jaimyskitchen.nl
Groente abonnement of online boodschappen bestellen

Dus, ik ging echt op zoek. Het liefst wilde ik een groente abonnement vinden, dat is een box met allemaal groenten die je thuis geleverd krijgt. Groenten van het seizoen en je weet van tevoren niet welke je krijgt. Dit kon ik niet vinden en misschien is het ook praktischer om toch zelf te kunnen kiezen, zodat je een eetplanning kunt maken. Mijn zoektocht ging verder en stopte dus bij Hofweb! Yes, ik werd zo onwijs blij!

Duurzaamheid

Naast dat dit allemaal helemaal top is natuurlijk, is het ook erg duurzaam. Doordat de boeren pas oogsten nádat jij je bestelling door gegeven hebt, is er minder verspilling. De boeren krijgen een eerlijke prijs en kunnen ze dus ook echt veel van hun producten verkopen. Er wordt minder weg gegooid. Dit is voor mij een onwijs belangrijke reden om dit initiatief een dikke 10 te geven!

Hofweb winkel biologische groenten www.jaimyskitchen.nl
Vegan producten

De selectie aan veganistische producten is enorm groot. Zo werd ik direct enthousiast van het aanbod van veganistische producten zoals vegan kaas! Dat zie je namelijk niet zo snel in de supermarkt liggen. Deze wilde ik dan ook allemaal proberen. Ze zijn nog niet allemaal in de smaak test geweest maar momenteel is de Feto, oftewel een soort vegan feta kaas absolute favoriet!

Hofweb winkel biologische groenten www.jaimyskitchen.nl
Mijn favorieten

Eigenlijk is alles erg lekker, maar op deze foto’s kun je echt mijn favo’s zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke ahorn siroop om over de pancakes te doen? Of verse kurkuma? Een ingrediënt die in Nederland met name in poedervorm te vinden is, maar extra lekker als in de verse variant. Deze passen heerlijk in curry’s, bijvoorbeeld deze bloemkool curry of Indiase kedgeree met makreel. Ook ben ik gék op broccoli en gebruik ik dit graag in mijn favo salade recept met tonijn en haloumi. En wat dacht je van schorseneren en gele bieten. Heerlijke groenten!

Houd jij ook van duurzaamheid en heerlijke biologische ingrediënten? Dan kijk zeker eens op de webshop van Hofweb. Psssst, en bekijk de video, dan ben je om!

Verse groenten, fruit, brood en meer bestellen bij Hofweb

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Eline
    13 april 2018 at 09:30

    Ik word écht zo dolgelukkig van dit soort initiatieven 🙂 hier in België beginnen langzaam aan ook zo’n alternatieven voor de supermarkt op te duiken om alles wat transparanter en duurzamer en eerlijker te maken, love it! Thanks for sharing! 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.