Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Bloemkool curry met ananas

Jamie Oliver is een held en ook in het maken van curry’s is hij onwijs goed. Deze vegetarische curry met bloemkool en ananas vind ik erg lekker. Daarom laat ik deze keer dit recept zien in ‘Jaimy test Jamie’. Het is een heerlijk frisse curry door de ananas. Kijk je mee naar het recept?

Kerela is een staat in India waar ik zelf ook geweest ben. Het is er behoorlijk warm en vochtig en in dit gebied wordt veel vis gegeten. Ook het toevoegen van kokosmelk en fruit is gebruikelijk in de Zuid-Indiaase keuken, dat zien we terug in dit recept! Zeer aan te raden. De hoeveelheden heb ik een beetje aangepast naar mijn smaak. Daarnaast kun je de curry met rijst serveren of je maakt bloemkoolrijst (fijngemalen bloemkool). In dit recept ga ik uit van gewone rijst. Het recept komt uit Jamie’s 15 minutes.

Indian Ananas CurryRecept: Bloemkool curry met ananas

Hoeveelheid: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 bloemkool
300 ml blikje kokosmelk
plantaardige olie
1 el mosterdzaadjes
1 el fenegriekzaadjes (optioneel in mijn ogen)
1 tl kurkuma
een klein handje gedroogde curryblaadjes
duimgrootte stuk gember
3 teentjes knoflook
1 rode peper
verse kruiden zoals peterselie of koriander
1 ui
400 gram kikkererwten
een halve verse ananas
een halve citroen
zout

Rijst
1,5 kop met rijst
3 kopjes water
1 el kruidnagels
een halve citroen
een flinke snuf zout

Serveren met
yoghurt-munt sausje
naanbrood of papadums

Bereiding:

  1. De rijst kook je door alle ingrediënten samen te voegen en de rijst te koken tot deze bijna gaar is. Zet het vuur dan uit en laat met de deksel erop verder garen. In de tussentijd kun je de rest maken.
  2. Snijd plakken van de bloemkool en grill deze. De bladeren hoef je niet weg te gooien, maar gril je gewoon mee.
  3. Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.
  4. Neem wat olie en bak hier eerst de mosterd- en fenegriekzaadjes ongeveer 30 seconden in. Voeg dan direct de curryblaadjes, ui, knoflook en gember aan toe. Fruit tot de uien glazig zijn en voeg dan de kurkuma en rode peper toe. Blus dit af met de kokosmelk en breng op smaak met een beetje zout.
  5. Nu kun je de gegrilde bloemkool & bladeren, kikkererwten en ananas toevoegen. Dit laat je 10-15 minuten pruttelen.
  6. Om de curry af te maken gebruik je wat citroensap en verse kruiden.
  7. Verwijder de kruidnagels en citroen uit de rijst en je kunt het gerecht serveren met een yoghurt sausje en eventueel papadums of naanbrood.
  8. Smakelijk eten!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kleine Prinses
    20 augustus 2016 at 11:02

    dat ziet er echt heerlijk uit! Mooie foto’s!

  • Leave a Reply